Jämsäläinen härkäpapuhummus ehdolla vuoden elintarvikkeeksi

Vuoden suomalainen elintarvike 2018 -kilpailun finaaliin on valittu yhdeksän viime vuoden aikana myyntiin tullutta kotimaista tuotetta. Keski-Suomesta ehdolle valikoitui jämsäläisen Jokilaakson Juusto Oy:n valmistaja härkäpapuhummus, Ilo Hummus Härkäpapu.

Tuotteen valikoitumista finaaliin perusteltiin muun muassa sillä, hummus on erityisesti nuorten suosiossa, ja että tuotteessa yhdistyy kotimainen raaka-aine kansainväliseen ruokalajiin.

Muut ehdolla olevat tuotteet ovat Fazerin sirkkaleipä, Apetitin vegepopsit, Myllärin granola, HKScanin Kariniemen kananpojan kanapekoni, Kala-Lapin Lapin lumous kylmäsavutartar, Snellmanin Superior-kinkku, Valion luomu jogurttinen omena-kaneli tuorepuuro ja VersoBrandsin Berrypicker vadelma-puolukka täysjyvämuro.

Finalistit valittiin viidenkymmenen ehdokkaan joukosta.

Finalistit ja vuoden suomalaisen elintarvikkeen valitsee raati, johon tänä vuonna kuuluvat kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari, SOK:n valikoimajohtaja Antti Oksa, Lidlin viestintäpäällikkö Pilvi-Sisko Riikonen, MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, keittiömestari Hans Välimäki ja Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja.

Kilpailun voittaja julkistetaan 15. toukokuuta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .