Järjestö: Yritysten vaikeaa sopeutua eurokriisiin

Teknologiateollisuus arvioi, että suomalaisten vientiyritysten kyky sopeutua eurokriisin kärjistymiseen on heikentynyt, koska yritykset ovat menettäneet kilpailukykyään.

- Tällä hetkellä meidän huolemme kohdistuu siihen, että Suomen kustannuskilpailukyky ja viennin kilpailukyky ovat heikentyneet suhteessa keskeisiin kilpailijamaihin. Suomen ja suomalaisten vientiyritysten kyky sopeutua tämän kaltaiseen murrokseen on heikentynyt, Nykänen sanoo.

Etujärjestön mukaan mahdollisimman hyvä kilpailukyky olisi paras keino varautua eurokriisin kaltaisiin murrosaikoihin. Sen vuoksi Suomessa pitäisi tehdä kaikki mahdollinen yritysten kilpailukyvyn parantamiseksi.

Kreikan lähdöllä eurosta ei olisi kovin suuria suoria vaikutuksia suomalaisiin yrityksiin, koska Kreikka ei ole Suomelle tärkeä kauppakumppani. Vaikutukset tulisivat mutkan kautta, kun ero aiheuttaisi taloudellista epävarmuutta Euroopassa.

- Mikäli talouskehitys heikkenee edelleen Euroopassa, sillä on suora vaikutus teknologiateollisuuden vientiin ja Suomessa toimiviin alihankintayrityksiin, Nykänen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.