Järjestöt vaativat energiaveroleikkuria

Teknologiateollisuus ja Metallityöväen liitto vaativat, että Suomeen on pikaisesti kehitettävä energiaveroleikkuri. Leikkurin tarkoitus on, että yritykset saavat palautuksena 85 prosenttia energiaveroista, kun energiaverojen osuus tuotannossa syntyvästä lisäarvosta ylittää yhden prosentin.

Järjestöt perustelevat leikkuria Suomen korkeilla energiaveroilla, jotka alentavat Suomen kilpailukykyä ja uhkaavat työpaikkojen säilymistä.

Suomen energiaverot ovat järjestöjen mukaan nyt viisinkertaiset EU:n sallimaan minimiin verrattuna. Ensi vuoden alussa ne nousevat 14-kertaisiksi.

Teknologiateollisuus ja Metallityöväen liitto kiinnittävät huomiota siihen, että Suomessa ei ole riittävästi sähköntuotantokapasiteettia. Viime talven kulutushuippujen aikana sähkön hinta nousi niin korkeaksi, että tuotantolaitoksia suljettiin. Sama uhka on tänä vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.