Jätehuoltoyhtiö Sihvari kasvaa Jyväskylästä muualle Suomeen.

Keski-Suomessa kuljetetaan jätteitä muillakin kuin suuren pörssiyhtiön autoilla. Esimerkiksi Sihvari Oy on kasvanut kuudessa vuodessa kahden hengen yhtiöstä 19 työntekijän yritykseksi, ja se laajensi kesäkuun alussa toimintaansa Keski-Suomesta Kuopioon.

Kasvua vauhdittaa nyt pääomasijoittaja Mikko Eskelinen, joka on ostanut vähemmistöosuuden yhtiöstä.

Eskelinen tunnetaan K1 Katsastajien yhtenä kehittäjänä, joka myi katsastusbisneksen toissa vuonna espanjalaisyhtiölle. Eskelinen ja Sihvarin pääomistajana jatkava Ari Sihvonen eivät paljasta, kuin suuren osuuden Eskelinen osti, mutta molempien mukaan kyse on merkittävästä sijoituksesta.

Sihvarilla on jätehuollon lisäksi kuljetuspalveluja ja rekkapesula Jyväskylässä. Yhtiö hoitaa Jyväskylässä yhden alueen jätekuljetukset - kaupunki on jaettu kaikkiaan neljään vyöhykkeeseen. Alueeseen kuuluvat mm. Keltinmäki, Laajavuori ja Kortepohja.

Jätteenkuljetusta yhtiö hoitaa myös Jyväskylän maalaiskunnassa, Korpilahdella ja Petäjävedellä. Lisäksi se on voittanut urakoita Saarijärveltä ja viimeksi Kuopiosta, jossa Sihvari hoitaa kahdella alueella syväsäiliö- ja hyötykeräystä.

Sihvarin liikevaihdosta merkittävä osa tulee yritysten jätehuollosta, joka on vapaasti kilpailtua.

- Laajennamme pk-puolen (pienet ja keskisuuret yritykset) sopimusperusteista toimintaa, Sihvonen kertoo.

Pienen yrityksen kilpailuvalttina on hänen mukaansa joustavuus.

» Lue lisää tiistain Keskisuomalaisesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.