Jättihankkeet jatkuvat: uuden kauppakeskuksen rakentaminen alkaa

Isojen kauppojen rakentaminen ei ole loppumassa Jyväskylässä Seppälän uuden Prisman pystyttämiseen, vaan lähikuukausina on alkamassa toinen saman kokoluokan hanke. Rakennusliike Skanska aikoo aloittaa kauppakeskus Sepän rakentamisen Prisman viereen vuodenvaihteessa.

Skanska on hakenut poikkeamis- ja rakennuslupaa 26 868 kerrosneliömetrin suuruisen kauppakeskuksen rakentamiseksi Ahjokatu 5:een. Kauppakeskus on määrä avata kesällä 2017.

Tontin voimassa oleva asemakaava mahdollistaa kauppakeskuksen rakentamisen, mutta Skanska ja Osuuskauppa Keskimaa hakivat kauppakeskushankkeelle yhdessä kaavanmuutosta, joka mahdollistaisi rakenteilla olevan Prisma-keskuksen ja tulevan kauppakeskus Sepän yhdistämisen kauppakäytävän avulla. Kaavanmuutoksella haetaan molemmille kauppakeskuksille parempaa toimivuutta, asiakaskäynnin helppoutta ja liikennöinnin sujuvuutta.

Asemakaava on tulossa kaupunginvaltuuston käsittelyn loppuvuodesta. Jos poikkeamislupa myönnetään, rakennustyöt voidaan aloittaa ennen asemakaavan vahvistamista.

– Lopullinen rakentamispäätös tehdään, kun poikkeuslupa on vahvistunut, yksikönjohtaja Jorma Mustakangas Skanskalta kertoo.

Liikkeiden nimet julkistetaan myöhemmin

Kauppakeskuksessa on vuokrattavaa tilaa noin 24 000 kerrosneliömetriä. Mustakankaan mukaan vuokraustilanne on erittäin hyvä.

Skanska ei vielä julkista kauppakeskukseen tulevien yritysten nimiä. Sepän tarjonta painottuu muotiin, urheiluun ja vapaa-aikaan.

Hankkeen etenemisen kannalta on ratkaisevaa, että Skanska on löytänyt kotimaisen sijoittajan, jonka omistukseen kauppakeskus Seppä rakennetaan. Sijoittajankaan nimeä ei vielä julkisteta.

Sepän kokoluokan kauppakeskus on useiden kymmenien miljoonien eurojen hanke. Esimerkiksi parhaillaan rakennettavan Seppälän uuden Prisman rakentamisen ja kalustamisen kustannukset ovat yli 40 miljoonaa euroa.

Kauppakeskus Sepän pysäköintipaikat sijoitetaan kauppakeskuksen alle tulevaan parkkihalliin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .