Jättikauppa: Technopolis myy Innovan ja muut kiinteistönsä Jyväskylästä

Kiinteistösijoitusyhtiö Technopolis Oyj jättää Jyväskylän. Se myy kaikki kiinteistönsä ja liiketoimintansa Jyväskylässä 104,5 miljoonalla eurolla.

Ostajat ovat Kielo AB:n omistamia kiinteistöyhtiöitä. Kielo AB:n omistaa Brunswick Real Estate ja ryhmä kansainvälisiä sijoittajia. Kaikkiaan Kielolle siirtyy yhdeksän toimistokiinteistöä. Niitä ovat muun muassa Innova-talot Lutakossa.

Kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 49 000 neliömetriä. Kauppa saadaan päätökseen arviolta tämän vuoden loppuun mennessä, ja se on ehdollinen sille, että Jyväskylän kaupunki jättää kaupan kohteena olevia kiinteistöjä koskevan etuosto-oikeutensa käyttämättä.

Tecnopolis myi jo syyskuussa Viveca-kampuksen Hippokselta paikallisille sijoittajille. Loppuvuoden aikana tehtävän kaupan jälkeen Technopoliksella ei enää ole kiinteistöjä eikä liiketoimintaa Jyväskylän alueella.

Technopoliksen henkilökunta Jyväskylässä siirtyy uuden omistajan palvelukseen.

Technopolis Oyj:n toimitusjohtajan Keith Silverangin mukaan kiinteistöjen myynnit ovat olennainen osa yhtiön uudistettua strategiaa.

– Mitä tulee Jyväskylän alueeseen, tämä kauppa osoittaa, että Suomessa on kansainvälistä kysyntää korkeatasoisille ja hyvin hoidetuille sekä tuottaville kiinteistöille myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, hän sanoo.

Technopolis käyttää kaupasta saatavat varat yhtiön yleiseen toiminnan rahoittamiseen, mukaan lukien strategian mukaisten kasvuhankkeiden rahoittaminen. Kaupan yhteydessä yhtiö maksaa pois 16,5 miljoonaa euroa kaupan kohteena oleviin kiinteistöihin liittyviä rahoitusleasingvastuita.

Toinen sijoitus Suomessa

Kielo perustettiin lokakuussa 2017, ja hankinta Jyväskylässä on yhtiön toinen Suomessa. Sen tavoitteena on luoda vetovoimainen, korkean ja tasaisen tuotto-odotuksen omaava kiinteistösalkku ja luoda lisäarvoa aktiivisella ja paikallisella kiinteistöhallinnoinnilla.

– Jyväskylä on vahva ja kasvava markkina, ja kyseisissä kiinteistöissä on erittäin hyvälaatuista toimistotilaa, partneri Erik Widmark Brunswick Real Estatesta sanoo tiedotteessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .