Jättitehtaan varjossa on hyvä kasvupaikka – Äänekoskella yritykset kasvoivat viime vuonna Keski-Suomen eniten

Keski-Suomen ripein yritysten kasvuvauhti oli viime vuonna Äänekoskella. Kaikkien Keski-Suomen yritysten liikevaihdot kasvoivat 4,6 prosenttia, ja Äänekosken yritysten yhteenlasketut liikevaihdot kasvoivat 12,2 prosenttia. Seutukunnan kasvuvauhti on nopeampaa kuin Kemi-Tornion, Varkauden ja Etelä-Pirkanmaan seutujen.

Seudun pirteys selittyy paljolti biotuotetehtaan jätti-investoinnilla. Biotuotetehtaan rinnalle on rakennettu muun muassa Pro Nemus -vierailukeskus sekä rakennetaan parhaillaan Metsä Spring Oy:n tekstiilikoelaitosta.

– Äänekosken biotuotetehtaan investointi osoittaa, että investoinneilla on iso merkitys koko aluetalouteen ja että ne synnyttävät myös uusia investointeja, toteaa Keski-Suomen liiton kehittämispäällikkö Veli-Pekka Päivänen.

Investointien jatkumista tulevaisuudessa tukee Äänekosken kaupungin, yritysten ja tutkimuslaitosten yhdessä synnyttämä Plänet B -hanke. Sen tavoite on maailmanluokan biotalousekosysteemi.

Äänekosken keskeisiin ongelmiin lukeutuu työttömyys. Teollisuudessa henkilöstömäärä kasvoi 3,7 prosenttia viime vuonna. Kaikkiaan teollisuuden työpaikkoja on paikkakunnalla 2 490. Myös kaupan ala on kasvattanut henkilöstömäärää Äänekoskella pari vuotta. Ala työllisti 516 henkilöä viime vuoden lopussa. Torstaina avattu HalpaHalli toi kymmeniä alan työpaikkoja lisää.

– Kotakennään alueesta odotetaan uutta vetovoimaista kaupallista keskittymää Nelostien varteen, kertoo Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .