Asiantuntijuus voi kaveta, jos istuu yhdellä jakkaralla

Jyväskyläläisen insinööritoimisto Controlteamin aamupalaverissa on entistä ahtaampaa. Viimeisen kolmen vuoden aikana yritys on palkannut noin kolme työntekijää joka vuosi. Viime vuonna uusia työntekijöitä tuli taloon viisi. Heistä viimeisin on kaksi viikkoa sitten maanantaina työnsä aloittanut rakennesuunnittelun projekti-insinööri Maarit Nieminen, 30.

Toukokuussa Controlteamin palveluksessa aloitti talotekniikan asiantuntija Matti Ikonen, 50, joka toi tullessaan talotekniikkaosaamisen yrityksen palvelulistaan. Talotekniikkaan kuuluvat muun maussa kiinteistön lämpö-, vesi-, ilma- sähkö- ja tietotekniikka-asiat.

Korjauspalveluiden projektipäällikkö Esa Visuri, 45, ja rakennuttamisen projektipäällikkö Marko Moisio, 45, aloittivat elokuussa.

Myös Visurin ala on yrityksessä tuore, sillä Controlteam päätti kolme vuotta sitten laajentaa toimintaa suunnittelutoimistosta myös korjauspalveluihin.

– Ala on Jyväskylässäkin niin kilpailtu, että pelkästään perinteisenä suunnittelutoimistona yrityksellä ei olisi ollut kasvumahdollisuutta, toteaa toimitusjohtaja Petri Seppänen.

Visuria työllistävät Jyväskylässä muun muassa sisäilmaongelmat.

"Loput 20 vuotta toisesta vinkkelistä"

Uusia työntekijöitä yhdisti halu laajentaa osaamistaan erilaisessa yrityksessä. Moisio työskenteli ennen Controlteamia Äänekosken kaupungilla 13 vuotta.

– Olen noin 20 vuotta rakentanut julkisella puolella. Ajattelin, että loput 20 vuotta voisin kokeilla uraa toisesta vinkkelistä, hän kertoo.

Ikosen historiassa työnantajia on yhteensä 11, joista viimeisimpinä Senaatti-kiinteistöt ja ISS Proko. Ikonen ehti perustaa oman yrityksenkin, mutta yhteistyösopimus Controlteamin kanssa muuttui työsopimukseksi ja yritys jäi pöytälaatikkoon.

– Tämä ala on sellainen, että jos sitä katsoo koko ajan vain yhdeltä jakkaralta, syntyy vääränlainen ajatus asiantuntijuudesta, sillä näkee vain kapean alan, hän filosofoi.

Samanlaisia ajatuksia liikkui myös Niemisen päässä, kun hän haki yritykseen.

– Työskentelin aiemmin neljä vuotta Rambollin palveluksessa. Siellä tuli fiilis, että haluan tehdä töitä pienemmässä yrityksessä, hän kertoo.

Visuri kiinnostui työpaikasta vetävän ilmoituksen vuoksi.

Keski-Suomi on tuttu maakunta melkein kaikille uusille työntekijöille. Nieminen on paluumuuttaja, Ikonen on tehnyt uransa Toivakan, Laukaan ja entisen Jyväskylän maalaiskunnan alueella ja Moisio on syntynyt Saarijärvellä, josta hän muutti aikanaan Uuraisille ja asuu siellä edelleen.

Visuri muutti Jyväskylään 2,5 vuotta sitten Helsingistä, joten hänellä on maakunnassa vielä jonkin verran opeteltavaa.

Sermin-yli-konsultointia

Controlteamin tuore porukka hehkuttaa pienen yrityksen nopeutta ja joustavuutta.

– Viikon kokemuksen perusteella täällä on tekemisen meininki. Vaikeat asiat hoidetaan yhdessä ja asioita ei jäädä miettimään turhan pitkäksi aikaa, Nieminen sanoi.

– Toimitusjohtajan näkee täällä joka päivä. Aiemmassa työpaikassa oli hyvä, jos hänet näki kerran kuussa. Päätökset syntyvät nopeasti ja työn sujuvuus on täällä aivan omaa luokkaansa. Sermin yli konsultointi toimii hyvin, Ikonen toteaa.

– Ilmapiiri on avoin ja kysymällä saa apua. Toimitaan samassa rakentamisen maailmassa, mutta eri sektoreilla, Visuri kiteyttää.

Sermien yli ulottuvan kanssakäymisen lisäksi yrityksen henkilökunnasta suurin osa on omien sanojensa mukaan urheiluhulluja.

– Meistä on kahdeksan lähdössä Helsingin City Marathonille juoksemaan puolimaratonia ja golffareitakin löytyy ainakin viisi. Joukossa on myös painonnostajia, ampujia, pyöräilijöitä ja hiihtäjiä, Seppänen vahvistaa.

 

Mikä on Controlteam Oy?

– 28 tekijän insinööritoimisto

– Insinööritoimisto on perustettu vuonna 1985. Sen toimisto sijaitsee Jyväskylän Kypärämäessä.

– Yritys tarjoaa rakennuttamis-, projektinjohto- ja korjauspalveluita sekä rakennesuunnittelua.

– Erikoisalaa ovat kustannussuunnittelu, kiinteistö- ja kuntoarviot, kuntotutkimukset sekä talotekniikan asiantuntijapalvelut.

– Controlteam työllistää Jyväskylässä yhteensä 28 henkilöä. Liikevaihto vuonna 2011 oli reilut 2,2 miljoonaa euroa. Yritys toimii Jyväskylän lisäksi Mikkelissä, Kouvolassa ja Kuopiossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .