Jerome Powell nousi Fedin johtoon – Trump ei poikkeuksellisesti antanut edeltäjän jatkaa

Powell on Trumpin hallinnon kanssa samoilla linjoilla sääntelyn purkamisesta.

Yhdysvaltojen keskuspankin Fedin uudeksi johtajaksi nousee sen johtokunnan jäsen Jerome Powell. Presidentti Donald Trump nimitti Powellin torstaina illalla Suomen aikaa. Powellin valinta oli usean median tiedossa jo etukäteen nimettömien lähteiden perusteella.

Powell on 64-vuotias republikaani, joka on tukenut johtokunnassa nykyisen johtajan Janet Yellenin linjaa. Hänen valintansa ei uskota merkitsevän dramaattisia muutoksia keskuspankin toimintaan.

Powell on Trumpin hallinnon kanssa samoilla linjoilla sääntelyn purkamisesta, eikä hänen uskota korottavan korkoja nopeasti. Trump vastustaa korkojen nopeaa korottamista.

Trumpista tuli ensimmäinen presidentti 40 vuoteen, joka ei antanut edeltäjänsä nimittämän Fedin johtajan jatkaa. Yellen joutui torstaina väistymään pankin johdosta, vaikka hän on yleisten arvioiden mukaan hoitanut työnsä erinomaisesti.

Wall Streetillä Dow Jones -indeksi päätyi ennätyslukemaan sen jälkeen, kun keskuspankin johtajanimitys oli vahvistettu ja republikaanit olivat julkistaneet suunnitelmansa verouudistuksista. Dow Jones nousi 0,3 prosenttia 23 514 pisteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Trump syrjäyttää Obaman valinnan keskuspankki Fedin johdosta