Joulukauppa oli vilkasta – Marimekko ja Verkkokauppa antoivat positiiviset tulosvaroitukset

Verkkokauppa.com antoi tiistaina positiivisen tulosvaroituksen, jossa se kertoi viime vuoden liikevaihdon kasvaneen noin 432 miljoonaan euroon, ja vauhdittajana oli juuri joulukauppa.

Suomalaiskuluttajat vauhdittivat jouluostoksillaan ainakin kahden pörssiyrityksen tuloskehitystä. Marimekko ja muun muassa elektroniikkaa myyvä Verkkokauppa.com antoivat aamulla positiivisen tulosvaroituksen.

Verkkokauppa kertoi viime vuoden liikevaihdon kasvaneen noin 432 miljoonaan euroon, ja vauhdittajana oli juuri joulukauppa.

Muun muassa elektroniikkaa myyvän yhtiön liikevaihto oli toissa vuonna 344 miljoonaa, joten kasvua on alustavasti noin 88 miljoonaa euroa.

Myös vertailukelpoisen liikevoiton arvioidaan olevan korkeammalla kuin vielä marraskuussa ennustettiin. Alustavien tietojen mukaan viime vuoden liikevoitto olisi 11,5 miljoonaa euroa, kun aiempi ennuste oli 8–10 miljoonaa.

Marimekko puolestaan kertoi, että alustavien tietojen mukaan vuoden 2017 vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 41 prosenttia 8,4 miljoonaan euroon ja liikevaihtokin 3 prosenttia vuodesta 2016. Liikevoittoa vahvisti ennakoitua parempi joulumyynti, yhtiö kertoi.

Aiemmin yhtiö oli ennakoinut pariin otteeseen liikevoiton olevan samalla tasolla tai korkeammalla kuin 2016.

Verkkokauppa.com julkaisee tilinpäätöksensä 9. helmikuuta ja Marimekko 15. helmikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.