Julkkisyrittäjä Jaakko Rytsölä osti Jyväskylässä perustetun Mysteerin pakopelit

Mysteeri Experience Oy:n pakohuonepelien liiketoiminta vaihtaa omistajaa syyskuun alussa.

Mysteerin yrittäjät Jussi Venäläinen ja Emmi Kärnä ovat myyneet liiketoiminnan julkkisyrittäjä Jaakko Rytsölän omistamalle Truescape Oy:lle. Kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen.

Jyväskylässä vuonna 2015 perustettu Mysteeri on Suomen laajin pakohuoneita tarjoava yritys. Se toimii nykyisin Jyväskylän lisäksi Kuopiossa, Tampereella, Porissa ja Turussa.

Yritys työllistää 40 henkilöä, joista Jyväskylässä työskentelee seitsemän. Henkilöstö siirtyy uuden omistajan palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Kauppa sisältää pakohuoneiden liiketoiminnan ja sisustuksen. Pakohuoneet toimivat vuokratiloissa, joissa ne jatkavat vanhaan malliin.

 

Truescapella on ennestään pakohuonetoimintaa eri brändien alaisuudessa Helsingissä, Mikkelissä ja Lappeenrannassa. Mysteeri ja Truescape jatkavat erillisinä brändeinä eikä Mysteerin konseptiin ole tulossa näillä näkymin muutoksia.

Yhteensä Mysteerin ja Truescapen pakopelit kattavat 31 peliä kahdeksassa kaupungissa. Yrittäjät Jussi Venäläinen ja Emmi Kärnä ovat tyytyväisiä kauppaan:

– Olemme viettäneet pakohuoneiden parissa nyt liki viisi vuotta. Meidän kahden pariskuntaprojekti lähti heti ensimmäisestä vuodesta paljon isommille urille kuin sen oli tarkoitus, Venäläinen kertoo.

– Liiketoimintakauppa oli meille paras mahdollinen lopputulos, sillä uuden toimijan ottaessa pakohuonepelit pyöritettäväkseen, jatkaa Mysteeri Experience Oy edelleen olemassaoloaan ja toimeksiantojen tekemisestä Designed By Mysteeri -brändin alla, Kärnä jatkaa.

 

Mysteerin ostanut Jaakko Rytsölä tunnetaan julkisuudessa vauhdikkaana yrittäjänä ja Jippii Groupin entisenä omistajana. It-kuplan aikana hän keräsi miljoonaomaisuuden, jonka menetti myöhemmin. Rytsölä teki vuonna 2003 henkilökohtaisen konkurssin.

Pakohuonebisneksessä hän on ollut mukana muutaman vuoden.

– Viime vuosina alalla alkanut keskittyminen jatkuu. Suurena yrityksenä voimme tarjota sekä Mysteerin että Truescapen asiakkaille entistä parempia pelejä, Rytsölä uskoo.

Hänen mukaansa uusien pelien suunnittelut Mysteerin ja Truescapen henkilökunnan yhteistyönä aloitetaan lähiaikoina.

Mysteeri Experience Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 919 000 euroa ja liiketoiminnan tulos 3 000 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .