Jykes ja Jyväskylä Innovation vähentämässä väkeä

Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes ja sen tytäryhtiö Jyväskylä Innovation saattavat vähentää jopa yli 20 työpaikkaa ensi viikolla alkavien yt-neuvotteluiden seurauksena.

Rankempi tilanne on Jyväskylä Innovationilla, jonka koko toiminta on vaarassa loppua rahoituksen puutteeseen. Yritys on mukana valtakunnallisessa osaamiskeskusohjelmassa OSKEssa, joka päättyy tämän vuoden lopussa. Yhtiö on saanut OSKElta maakunnallista kehittämisrahaa vuosittain noin puoli miljoonaa euroa.

– TEMin (työ- ja elinkeinoministeriö) suunnasta tuli viestiä, että uuden kansallisen ohjelman valmistelu näyttää viivästyvän ja siihen liittyvät rahoituksen ratkaisut menevät syksyyn, sanoi Jyväskylä Innovationin toimitusjohtaja Veli-Pekka Heikkinen maanantaina.

Heikkisen mukaan yt-neuvottelut halutaan käynnistää hyvissä ajoin, koska osalla henkilöstöstä on kuuden kuukauden irtisanomisaika.

– Minusta on reilua, että jos joudutaan irtisanomaan, niin ei odotella syksyyn, vaan mietitään henkilöstön kanssa yhdessä ratkaisuja.

Jyväskylä Innovation työllistää toimitusjohtajan lisäksi 13 työntekijää. Se toteuttaa Jyväskylän seudun osaamiskeskusohjelmaa (JOSKE) muun muassa energiateknologian, informaatioteknologian, nanoteknologian ja uusiutuvan metsäteollisuuden aloilla.

Syynä toimintaympäristön muutos

Emoyhtiö Jykesissä puolestaan aloitetaan organisaatiouudistus, jonka yksityiskohdat ovat vielä auki.

Toimitusjohtaja Ari Hiltusen mukaan yt-neuvotteluissa tarkastellaan noin 50 ihmistä työllistävän yhtiön kaikkia toimintoja, joista osa saatetaan lakkauttaa. Neuvottelut johtavat enintään kahdeksan työntekijän vähentämiseen.

– Voi olla, että joitakin toimintoja kehitetään entisestään ja joitakin lakkautetaan. Se voi tarkoittaa sitä, että kaikille ei mahdollisesti enää löydy töitä, Hiltunen sanoi.

Jykes on Jyväskylän, Laukaan, Uuraisten ja Muuramen omistama elinkeinoyhtiö, jonka tarkoitus on kehittää seudun yritysten liiketoimintaedellytyksiä kotimaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla.

Organisaatiouudistuksen aloittaminen johtuu Hiltusen mukaan ”toimintaympäristön muutoksesta”.

– Yritysten kehittämisen ja neuvonnan verkostoon on tullut paljon uusia toimijoita myös yksityiseltä puolelta. Nyt on tarkoituksenmukaista miettiä, pitääkö julkisen toimijan olla mukana ja missä roolissa, hän totesi.

Jykesin luottamusvaltuutetun Tarja Hyvösen mukaan työntekijät ottivat tiedon yt-neuvotteluiden alkamisesta vastaan rauhallisesti. Vielä maanantaina hänen korviinsa ei kantautunut täsmentäviä kysymyksiä uudistuksen vaikutuksista.

– Ihan valtava yllätys tämä organisaatiomuutos ei ollut, mutta se, että tulee henkilöstön vähennystarpeita, oli uutinen, Hyvönen tiivisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.