Jynet Urakoinnin vuosiurakoille löytyi ostajat – henkilökunnasta 22 siirtyy kauppojen mukana

JyNet Urakointi Oy asetettiin konkurssiin kaksi viikkoa sitten.

Jyväskyläläisen JyNet Urakointi Oy:n konkurssipesä sopi perjantaina kahdesta osittaisesta liiketoimintakaupasta.

Liiketoimintakaupassa JE-Siirto Oy:lle tehtävät sähköverkon rakennuttamisen ja kunnossapidon vuosiurakkatyöt siirtyvät Keuruun Sähkö -konserniin kuuluvalle Radiki Oy:lle ja Jyväskylän Energian vesihuollon rakennuttamista ja kunnossapitoa koskevat vuosiurakat siirtyvät Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy:lle.

Molemmat sopimukset ovat voimassa 1+1 vuotta ja ne ovat yhteisarvoltaan noin 10 miljoonaa euroa.

Radiki palkkaa Jynetistä kahdeksan ja Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka 14 henkilöä. Kaikkiaan Jynet Urakoinnilla oli 53 työntekijää ja 19 toimihenkilöä. Ostajien palkkaamista 22 henkilöstä 19 on työntekijöitä ja kolme toimihenkilöitä.

Kumpikin ostajayhtiö aikoo kasvaa Jyväskylässä jatkossa.

JyNet Urakointi Oy asetettiin konkurssiin kaksi viikkoa sitten.

Nopea ratkaisu joulusta huolimatta

Konkurssipesän puolesta kaupasta vastannut asianajaja Tuukka Haaranen Asianajotoimisto Fennosta kiitti kaupan osapuolia joustavasta asennoitumisesta ja nopeasta päätöksentekokyvystä. Sopimuksia käsiteltiin myös jouluna.

– JyNet Urakointi ja sen henkilöstö on tehnyt meille vuosien aikana hyvää työtä. Olemme kuitenkin tyytyväisiä, että asiat etenivät tässä tilanteessa ripeästi ja liiketoimintakaupan myötä sopimuksemme saavat hyvän kodin sekä siirtyvä henkilöstö aiempaa paremmat mahdollisuudet työllistyä erilaisissa hankkeissa, toteaa Jyväskylän Energian verkkojohtaja Kari Kautto tiedotteessa.

– Tulemme hyödyntämään liiketoimintakaupassa meille siirtyviä ja nykyisiä resursseja sekä omassa urakoinnissamme että Radikin hankkeissa, kertoo Keuruun Sähkön toimitusjohtaja Esa Koivula.

Radikille siirtyi Jynet Urakoinnilta myös Telian kanssa tehty sopimus etäluettavien sähkömittarien kunnossa- ja ylläpidosta.

Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy:n toimitusjohtajan Ari Huuskon mukaan vesihuollon rakennemuutos on alkamassa. Liiketoimintakauppa antaa yhtiölle loistavan mahdollisuuden kehittää vesihuollon kunnossapitoa ja siihen liittyvää erikoisosaamista laajemmille palvelumarkkinoille.

Yhtiö toimii jo Jyväskylässä. Sen kohteita ovat olleet viime aikoina Vaajakoskelta Nenäinniemen puhdistamolle tehty putki sekä Lutakon ja Kuokkalan välinen vesihuoltotyö.

Jynet Urakoinnin sopimukset Jyväskylän kaupungin ja Elenian kanssa purkautuvat. Kaupungille Jynet on tehnyt katuvalo- ja liikennevalotöitä. Liikennevalotöiden siirtämisestä Jyväskylän kaupungille neuvotellaan.

Uusimmat

Talous

OECD ennustaa Suomen talouskasvun hidastuvan

Ikea vähentää 7 500 työpaikkaa – Suomessa 33 työpaikkaa vaakalaudalla

Talviterassi toi 50 uutta asiakaspaikkaa Trattoria Aukiolle

Talousrikoksista epäilty automoguli Carlos Ghosn pysyy pidätettynä

EU julkaisee arvionsa Italian ja muiden euromaiden budjeteista

Kyberkiristys laittoi tanskalaisyrityksen polvilleen ja rokotti 300 miljoonaa – sellaiselta suojautumista pohditaan nyt Jyväskylän Smart Factory -messuilla

Avaruusalan yhtiön konkurssissa paloi kuusinumeroinen summa keskisuomalaisten sijoittajien rahaa taivaan tuuliin – "Itselleni tämä oli kuin loton tekeminen"

OP: Suurin kasvupyrähdys on jo takana – tahti hidastuu ensi vuonna

Työttömyys väheni edelleen Keski-Suomessa – Jyväskylä pärjää yhä paremmin verrattuna muihin isoihin kaupunkeihin

Finnwatch: Pankit maksavat veronsa, mutta panttaavat tietoa – Danske Bankille moitteet rahanpesusotkujen peittelystä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.