Jynet Urakoinnin vuosiurakoille löytyi ostajat – henkilökunnasta 22 siirtyy kauppojen mukana

JyNet Urakointi Oy asetettiin konkurssiin kaksi viikkoa sitten.

Jyväskyläläisen JyNet Urakointi Oy:n konkurssipesä sopi perjantaina kahdesta osittaisesta liiketoimintakaupasta.

Liiketoimintakaupassa JE-Siirto Oy:lle tehtävät sähköverkon rakennuttamisen ja kunnossapidon vuosiurakkatyöt siirtyvät Keuruun Sähkö -konserniin kuuluvalle Radiki Oy:lle ja Jyväskylän Energian vesihuollon rakennuttamista ja kunnossapitoa koskevat vuosiurakat siirtyvät Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy:lle.

Molemmat sopimukset ovat voimassa 1+1 vuotta ja ne ovat yhteisarvoltaan noin 10 miljoonaa euroa.

Radiki palkkaa Jynetistä kahdeksan ja Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka 14 henkilöä. Kaikkiaan Jynet Urakoinnilla oli 53 työntekijää ja 19 toimihenkilöä. Ostajien palkkaamista 22 henkilöstä 19 on työntekijöitä ja kolme toimihenkilöitä.

Kumpikin ostajayhtiö aikoo kasvaa Jyväskylässä jatkossa.

JyNet Urakointi Oy asetettiin konkurssiin kaksi viikkoa sitten.

Nopea ratkaisu joulusta huolimatta

Konkurssipesän puolesta kaupasta vastannut asianajaja Tuukka Haaranen Asianajotoimisto Fennosta kiitti kaupan osapuolia joustavasta asennoitumisesta ja nopeasta päätöksentekokyvystä. Sopimuksia käsiteltiin myös jouluna.

– JyNet Urakointi ja sen henkilöstö on tehnyt meille vuosien aikana hyvää työtä. Olemme kuitenkin tyytyväisiä, että asiat etenivät tässä tilanteessa ripeästi ja liiketoimintakaupan myötä sopimuksemme saavat hyvän kodin sekä siirtyvä henkilöstö aiempaa paremmat mahdollisuudet työllistyä erilaisissa hankkeissa, toteaa Jyväskylän Energian verkkojohtaja Kari Kautto tiedotteessa.

– Tulemme hyödyntämään liiketoimintakaupassa meille siirtyviä ja nykyisiä resursseja sekä omassa urakoinnissamme että Radikin hankkeissa, kertoo Keuruun Sähkön toimitusjohtaja Esa Koivula.

Radikille siirtyi Jynet Urakoinnilta myös Telian kanssa tehty sopimus etäluettavien sähkömittarien kunnossa- ja ylläpidosta.

Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy:n toimitusjohtajan Ari Huuskon mukaan vesihuollon rakennemuutos on alkamassa. Liiketoimintakauppa antaa yhtiölle loistavan mahdollisuuden kehittää vesihuollon kunnossapitoa ja siihen liittyvää erikoisosaamista laajemmille palvelumarkkinoille.

Yhtiö toimii jo Jyväskylässä. Sen kohteita ovat olleet viime aikoina Vaajakoskelta Nenäinniemen puhdistamolle tehty putki sekä Lutakon ja Kuokkalan välinen vesihuoltotyö.

Jynet Urakoinnin sopimukset Jyväskylän kaupungin ja Elenian kanssa purkautuvat. Kaupungille Jynet on tehnyt katuvalo- ja liikennevalotöitä. Liikennevalotöiden siirtämisestä Jyväskylän kaupungille neuvotellaan.

Uusimmat

Talous

Monetra Oulun yt-neuvottelut päätökseen, irtisanomisten määrä ei vielä selvillä

Keski-Suomi kuroi kiinni "menetetyn vuosikymmenen" – maakunnan yrityksissä on nyt työntekijöitä yhtä paljon kuin huippuvuonna 2008

Honkarakenne pääsi kiinni Kiinan olympiakisabisnekseen

Ikä ja maalla asuminen suojaavat rahaan liittyvältä häpeältä, kertoo kyselytutkimus

Maatiloilla olisi monia keinoja leikata päästöjä kannattavasti, toteaa selvitys

Jyväskylän keskustan vetovoimaa parannetaan – Kamua rakentaa uuden kaupunkimedian verkkoon

Wall Street Journal: USA harkitsee kiinalaistuotteiden tuontitullien höllentämistä

Ilveslinna Oy asetettiin konkurssiin – mutta itse linna jatkaa elämää uuden omistajan käsissä

Äidin ja tyttären omistama viitasaarelainen Täsmähoito aloittaa työterveyspalvelut muuttuvilla markkinoilla

Verkkokauppa.com antoi tulosvaroituksen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.