Jytaksi uudisti taksimatkan hinnoittelun – "Ei pysty suoraan sanomaan onko uusi hinta korkeampi vai matalampi"

Jytaksin tavoitteena on kannustaa yhä enemmän autoja liikenteeseen ruuhka-aikoina sekä madaltaa kynnystä taksin käyttöön hiljaisempina aikoina.

Taksien tilauskeskus Jyväskylän Aluetaksi Oy (Jytaksi) uudisti taksimatkan hinnoittelun keskiviikkona. Kuluttajan on kuitenkin vaikea arvioida, hintauudistuksen merkitystä.

– Ei pysty suoraan sanomaan onko uusi hinta korkeampi vai matalampi. Hinta riippuu täysin siitä miten ajomatka sujuu. Mutta mitä näitä nyt on testailtu, niin ruuhkattomaan aikaan taksin hinta on halvempi, sanoo Jytaksin markkinointipäällikkö Severi Allonen

Uusi lähtömaksu on neljä euroa ja kilometritaksa alle viideltä henkilöltä 0,89 euroa kilometriltä. Ne ovat selkeästi entistä halvempia, mutta kyytiin nousee uusi, matkan kestoa laskeva, aikaveloitus. Tämän suuruus on 0,89 euroa minuutilta. Iltaisin ja aattoina lähtömaksu sekä kilometrihinnat ovat hieman korkeammat, mutta aikaveloitus ei kasva.

Uusi taksimatkan hinta siis muodostuu perusmaksusta, matkan pituudesta ja kestosta sekä matkustajien määrästä. Esimerkiksi yhden henkilön arkipäivänä tekemä viiden kilometrin matka, joka kestää 10 minuuttia maksaa nyt 17,35 euroa (4,00€ + 0,89€ x 5 km + 0,89€ + 10 min = 17,35€).

Ennen muutosta Jytaksin verkkosivuilta löytyi entisellä hinnoittelulla oleva taksalaskuri, joka tarjosi arkena tilatulle viiden kilometrin matkalle hinnaksi 13,90 euroa.

– Hintoja ei ihan voi tuolla tavalla verrata. Vanha taksalaskuri ei huomioinut odotustaksaa lainkaan, joten se oli harhaanjohtava.

Jytaksin mukaan uuden enimmäishinnoittelun tavoitteena on kannustaa yhä enemmän autoja liikenteeseen ruuhka-aikoina sekä madaltaa kynnystä taksin käyttöön hiljaisempina aikoina.

– Tällainen hinnoittelujärjestelmä on yleisesti käytetty taksiyrityksissä ympäri Suomen, kertoo Allonen.

Tulevaisuudessa myös uuden taksimatkan hinnan on tarkoitus olla asiakkaalle helpompi arvioida.

– Pian julkaistava uusi taksalaskuri laskee mukaan matkan arvioidun keston hintaan ja laskuri pääsee lähemmäksi todellista hintaa.

Jytaksi on Keski-Suomen maakunnan toiseksi suurin taksipalveluiden tarjoaja, jonka tilausjärjestelmässä on mukana noin 160 taksia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .