Jyväskylä saa Komatsu Forestin Keski-Suomen palvelukeskuksen – vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja oli yli kymmenen

Komatsu Forest Oy rakennuttaa Keski-Suomen palvelukeskuksensa Jyväskylään. Yhtiö kävi valmistelun aikana läpi yli kymmenen eri vaihtoehtoa mahdolliseksi sijoituspaikaksi.

Palvelukeskus nousee Ampumaradantielle. Uusi rakennus tulee sijoittumaan Komatsun nykyisen Jyväskylän huoltopisteen välittömään läheisyyteen.

– Tavoitteemme on rakentaa alan uudenaikaisin ja hyvä työmiljöö metsäkonehuollon ammattilaisille. Tarvitsemme myös joukkoomme lisää voimia sekä työnjohdon että asentamisen puolelle, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Jari Nurminen Komatsulta.

Hän kiittää keskisuomalaisia kuntia ja muita toimijoita aktiivisuudesta ja yhteistyökyvystä valintaprosessin aikana.

– Jyväskylään sijoittumisen puolesta puhuivat nykyisen henkilöstön asuinpaikkakunnat, kokonaiskustannus, logistiikka sekä muiden palvelujen läheisyys.

 

Jyväskylään rakennettavan toimipisteen pinta-ala on 660 neliömetriä ja tiloissa on vapaata korkeutta kahdeksan metriä. Ekologisessa energiatehokkuudessa otetaan mallia Pirkkalassa toimivasta Komatsun pääkonttorista ja palvelukeskuksesta, joka valmistui pari vuotta sitten.

– Tulevassa rakennuksessa ei ole turhia lämmitettäviä ja huollettavaa kuutioita.

Nurmisen mukaan myös metsäkonehuollon työskentelymiljöö tehdään uudella tavalla.

– Jyväskylän keskukseen valmistellaan Lean-konseptin mukainen 5S-työkulttuuri, jossa jokainen turha tai työturvallisuuden kannalta riskialtis tapahtuma pyritään eliminoimaan. Valmistelutyöhön osallistuu oman henkilökunnan lisäksi lopputyötään tekevä tuleva insinööri.

Komatsu haluaa että nyt tehtävä tilaratkaisu soveltuu skaalaamalla käytettäväksi myös yhtiön muissa uusissa toimipisteissä tulevaisuudessa.

– Toimivan toimitilastandardin luominen Keski-Suomi-hankkeen yhteydessä oli yksi omistajan antamista ehdoista. Suunnitteluprosessi on tämän takia ollut tavallista pidempi ja vaativampi, Jari Nurminen selvittää.

Rakennustyöt Jyväskylässä alkavat huhtikuussa. Palvelukeskus valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Rakentajana toimii vilppulalainen Kone-Lahtinen Oy.

Komatsu Forest Oy on Komatsu Forest AB:n suomalainen tytäryhtiö, joka markkinoi ja myy metsäkoneita sekä varaosa- ja huoltopalveluita Suomessa ja Baltian maissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .