Jyväskyläläinen Hytar Oy siirtyy italialaisomistukseen

Jyväskyläläinen hydrauliikkayritys Hytar Oy on siirtynyt italialaisomistukseen. Manuli Rubber Industries -konserniin kuuluva Fluiconnecto by Manuli osti Hytar Oy:n koko osakekannan pitäen sisällään Suomen ja Viron liiketoiminnat. Hytar Oy oli aikaisemmin osa AVS-Group Finlandia.

Hytar Oy valmistaa ja tuo maahan öljy- ja vesihydrauliikan komponentteja sekä järjestelmiä. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä ja se työllistää täällä 64 henkilöä. Toimipisteitä on Jyväskylän lisäksi kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa. Myös Virossa ja Venäjällä on toimipisteet. Toimitusjohtaja Raimo Tuomisen mukaan Venäjän toimipiste ei kuulunut kauppaan ja sen kohtalosta päätetään myöhemmin. Kaikkiaan Hytar työllistää 125 henkilöä.

Tuomisen mukaan yrityskaupan yhteydessä ei ole keskusteltu henkilöstövähennyksistä.

– Teimme juuri historiamme parhaan liikevaihtotuloksen. Kauppa vahvistaa sekä asemaamme kotimaassa että avaa uusia mahdollisuuksia viennille, Tuominen uskoo.

Tuomisen mukaan yrityskauppa oli Hytarille luonnollinen jatkumo, sillä italialaisyrityksen kanssa on tehty yhteistyötä jo yli 15 vuotta.

Yhtiön mukaan viimeisin liikevaihto viimeisimmällä 12 kuukauden tilikaudella nousee 24 miljoonaan euroon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .