Jyväskyläläinen Oro Oy laajentaa yrityskaupalla Etelä-Suomeen

Jyväskyläläinen Oro Oy on ostanut kotkalaisen Tasoite Ahonen Oy:n koko osakekannan sen omistajalta Keijo Ahoselta.

Tasoite Ahonen Oy on lähinnä pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa lattiatasoitusurakointia niin sanotulla plaanopumppausmenetelmällä harjoittava yritys.

Ostetun yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 2,55 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan tulos 332 000 euroa. Se työllistää yhdeksän ihmistä.

Kauppahintaa ei julkistettu.

Oro Oy omistajineen myi vajaat neljä vuotta sitten rautakauppaliiketoimintansa K-Rauta-kauppiaille Jyväskylän Seppälässä ja Jämsässä. Tämän jälkeen Oro Oy on etsinyt lähinnä Kuopiosta, Tampereelta ja pääkaupunkiseudulta sopivaa yritystä ostettavaksi täydentämään yhtiön toimintoja ja laajentamaan markkina-aluetta.

Jyväskylässä sijaitseva samojen omistajien Oro Urakointi Oy harjoittaa osana toimintaansa samaa lattiatasoitusurakointia kuin Tasoite Ahonen. Oro Urakointi harjoittaa myös lattia- ja seinäpinnoitteiden asennustoimintaa. Se työllistää suoraan 50–60 henkeä ja lisäksi alihankinnan kautta 10–20 henkeä.

Oron tarkoituksena on kasvattaa vähitellen tasoitepumppauksen rinnalle Etelä-Suomessa matto-, parketti ja muuta pinnoiteasennusta. Tarjontaan kuuluvat esimerkiksi liikuntasalien pinnoittaminen ja lakkaus.

Oron hallituksen puheenjohtajan Heikki Salosen mukaan yrityskaupan synergiahyödyt löytyvät lähinnä taloushallinnosta, kaluston ja henkilöstön yhteiskäytöstä sekä lähes tuplaantuvista tuotteiden hankintamääristä.

Oro Oy:llä on ollut rautakauppatoimintojen myymisen jälkeen vain muutamien tuhansien eurojen liikevaihto. Oro Urakoinnin liikevaihto oli viime vuonna noin 9,35 miljoonaa euroa.

Oro Urakoinnin omistajat tekivät viime talvena ison kiinteistökaupan Jyväskylässä. He ostivat Vasarakatu 23:ssa Seppälässä sijaitsevan entisen Byggmaxin rautakauppakiinteistön.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .