Jyväskyläläinen Paytrail on satsannut työhyvinvointiin niin paljon, että toimistolla hengaillaan ja pelataan pleikkaria myös työpäivän jälkeen – katso kuvasarja

– Tuossa minäkin aika usein istun, verkkomaksuyhtiö Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio sanoo ja osoittaa sohvaa, jonka viereisestä ikkunasta aukeaa näkymä ratapihan yli Jyväskylän keskustaan.

Vielä vuoden vaihteessa Laurio työskenteli omassa toimistossaan konttorin takanurkassa.

Keväällä jyväskyläläisyrityksen toimitilat Lutakonaukiolla Innova 2 -rakennuksessa remontoitiin ja toimitusjohtaja luopui monien muiden tavoin kokonaan omasta työpisteestään. Nykyisin Laurio tekee töitä alaistensa keskellä toimiston yhteisissä tiloissa.

– Se oli erinomaisen hyvä ratkaisu. Aikaisemmin näin paljon asiakaspalvelun ja myynnin ihmisiä, mutta vähemmän esimerkiksi koodareita. Nyt kohtaan heitäkin ja kuulen, mitä heille kuuluu.

Monet työntekijöistä eivät kysyttäessä uskaltaneet kokonaan luopua työpisteistään, mutta nykyään moni pöytä on tyhjä.

– Nyt ehkä tusina ihmistä on koko ajan töissä yhteisissä tiloissa, Laurio kertoo.

Ajatus toimitilojen remontoinnista lähti Paytrailin henkilöstöstä vuoden alussa. Laurio ei nähnyt remontille tarvetta, mutta vaikuttaa tyytyväiseltä nyt pari kuukautta remontin valmistumisen jälkeen.

– Monessa firmassa toimitusjohtaja yksin miettii ja päättää näistä asioista, mutta tällaiseen lopputulokseen ei kuitenkaan päädytä. Nyt asioita suunnittelivat ne ihmiset, jotka tiloja käyttävät, Laurio toteaa.

Remontti maksoi yritykselle noin 150 000 euroa.

– Uskon, että investointi maksaa itsensä takaisin ihmisten hyvinvointina ja työn tuottavuuden kehittymisenä. Onnellinen ihminen tekee työnsä paremmin, hän sanoo.

Isojen asiakkaiden myyntipäällikkö Jarkko Leinonen muistuttaa, että hyvät toimitilat ovat yritykselle myös kilpailuvaltti. Etenkin it-alalla työntekijöistä on kova kilpailu.

– Jos tilat eivät meillä vastaisi parhaimmistoa, voisivat ihmiset lähteä niiden takia pois. Ihmiset ovat hyvin tietoisia omista kyvyistään ja osaavat vaihtaa paikkaa aika hanakasti, jos joku homma ei miellytä, Leinonen toteaa.

Remontoidut toimitilat näyttävätkin enemmän startup-henkiseltä olohuoneelta kuin verkkomaksujen parissa toimivan yhtiön toimistolta. Välittömästi eteisen jälkeen avautuu avoin keittiö, jota seuraa sohvien ja nojatuolien yhdistelmä. Vasemmalla on verhoilla eristetty syvennys, jonka seinällä roikkuu liuta kitaroita ja bassoja yhtiön bändin tarpeisiin.

Yhteisestä tilasta aukeaa ovi huoneeseen, joka on pyhitetty pöytätennispöydälle, jolla pelataan yli tiimirajojen. Konttorin ranking-listalla on 35 yhtiön 55 työntekijästä.

Työntekijät voivat tulla viettämään aikaa toimiston yhteiseen tilaan myös työajan ulkopuolella. Toimiston takaosa, jossa esimerkiksi koodarit työskentelevät, on tosin silloin lukossa.

Laurio kertoo, että tilassa on muun muassa järjestetty bileitä ja lasten syntymäpäiväjuhlia. Suomipop-festivaalien aikaan toimistolle tullaan seuraamaan festarihumua ikkunoista. Toisinaan tiloista löytyy kaveriporukka videopelien kimpussa.

– Tärkeää on se, että oikeasti välitetään kavereista. Siksi on niin hieno juttu, että täällä käydään myös töiden jälkeen. Ne eivät ole vain työkavereita, vaan kavereita muutenkin, hän sanoo.

Lennu Keinänen ja Niko Lehtonen perustivat vuonna 2007 Suomen Verkkomaksut Oy:n helpottamaan verkkokaupan maksujen vastaanottamista. Myöhemmin Paytrailiksi muuttuneella yhtiöllä on nyt asiakkainaan yli 10 000 verkkokauppaa.

Tanskalainen Nets osti Paytrailin vuonna 2014.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .