Jyväskyläläinen ikkunafirma Inwido Finland ostaa lasiliukuseiniä valmistavan Profin Oy:n

Euroopan suurin ikkunoiden valmistaja, jyväskyläläinen Inwido Finland Oy ostaa lasiliukuseinien valmistaja Profin Oy:n koko osakekannan. Yhtiöiden omistajat allekirjoittivat keskiviikkona sopimuksen kaupasta.

Siihen sisältyy myös Profinin tytäryhtiö Profin Sydänpuu ikkunat ja ovet Oy. Profinista tulee näin osa Inwidon tuoteperhettä, johon jo nyt kuuluvat ikkuna- ja ovibrändit Pihla, Tiivi, Klas1 ja Lämpölux.

Profinin pääomistajana ja toimitusjohtajana toiminut Mikko Haapala jatkaa uuden omistajan alaisuudessa Profinin toimitusjohtajana. Hän on jatkossa Inwidon johtoryhmän jäsen.

Profinin tuotteiden valmistus ja toimipaikka säilyvät nykyisissä tiloissa Pudasjärvellä.

– Profinin osto on strategisesti tärkeä osa Inwidon aseman vahvistamista suurten maisemaikkunoiden sekä lasiliukuseinien premium-markkinasegmentissä, toteaa Inwido Finlandin toimitusjohtaja Johan Berg.

Profin Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 9,2 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan tulos reilu miljoonaa euroa. Yhtiö työllisti 45 henkilöä.

Jyväskylässä pääkonttoria pitävän Inwido Finland Oy:n liikevaihto oli 143,9 miljoonaa ja liiketoiminnan tulos 10,2 miljoonaa euroa. Yhtiön henkilöstön määrä oli 669.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .