Jyväskyläläinen tanssikoulu Cooma meni konkurssiin

Jyväskyläläinen Cooma Dance Academy -tanssikoulu asetettiin keskiviikkona konkurssiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Päätös tehtiin yrityksen omasta hakemuksesta.

– Yrityksellä oli yhdeksän osa-aikaista opettajaa, jotka on irtisanottu. Kevään tanssitunnit on pidetty ja koulu on nyt lopettanut toimintansa, kertoo pesänhoitaja, varatuomari Mikael Juujärvi.

Hänen mukaansa opettajille ei jäänyt palkkasaatavia.

– Muutenkaan konkurssipesän velat eivät ole kovin suuret. Kaikkiaan velkaa on joitakin kymmeniä tuhansia euroja.

Vuonna 2010 perustettu tanssikoulu on toiminut vuodesta 2015 lähtien vuokratiloissa Vasarakadulla Seppälässä, Ikean ja Puuilon naapurissa. Siellä on ollut tilaa noin 400 neliötä. Tanssikoulun käytössä oli kaksi yli sadan neliön suuruista salia.

Aiemmin yritys toimi Yliopistonkadulla vanhan kauppahallin rakennuksessa.

– Konkurssin perussyy lienee se, että tanssituntien hinnat olivat liian alhaiset. Yrityksen tulot eivät kattaneet menoja, Juujärvi pohtii.

Cooman omistaja ja rehtori Anna-Maria Nurmi ei halunnut kommentoida konkurssia millään tavalla julkisuudessa.

Tanssijoille useita SM-mitaleja

Yrityksen Facebook-sivujen mukaan Cooma Dance Academy oli korkeatasoinen koko perheen tanssikoulu. Sen tanssijat ovat saavuttaneet useita SM-mitaleja Performing Arts SM-kilpailuissa.

Keskisuomalaisessa elokuussa 2015 julkaistun jutun mukaan tanssikoululla oli tuolloin noin 300 oppilasta.

Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 169 000 euroa. Liiketoiminta tuotti tappiota 33 000 euroa. Vuosina 2012–2015 yhtiön liiketoiminta oli voitollista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .