Jyväskyläläisen Polen polkupyöristä tulee suomalaisia – 7000 euron pyörälle löytyy ostajia

Jyväskyläläinen polkupyöräyhtiö Pole Bicycle Company siirtää pyörien runkojen valmistusta Taiwanista Suomeen. Neljä vuotta toiminut yhtiö on koko ajan koonnut pyörät Jyväskylässä, mutta rungot ja muut osat on tuotu ulkomailta.

Ensimmäisenä Suomessa alkaa uuden maastopyörämalli Pole Machinen runkojen koneistus. Mallista tulee yhtiön kallein, sillä varusteltuna pyörä maksaa noin 7 000 euroa.

Pole aloittaa uusien tuotteiden valmistamisen Suomessa ensi vuoden alkupuolella. Yhtiön mukaan runkoja on myyty reilusti ennakkoon, joten tuotanto käynnistyy heti toimitettavilla malleilla.

Polen uudet rungot koneistetaan muotoonsa täysin ja sen jälkeen liitetään yhteen liimaamalla. Rungon puoliskot liimataan yhteen lentokone- ja ajoneuvoteollisuudessa käytetyllä menetelmällä.

– Näin voimme käyttää kovempaa, niin kutsuttua työkalualumiinia, jolla Pole voi kilpailla hiilikuiturunkojen kanssa kevyellä, kestävällä ja jäykällä alumiinirungolla, yhtiön perustaja ja pääsuunnittelija Leo Kokkonen kertoo.

–  Koneistaminen mahdollistaa myös rungon sisälle tulevia jäykistemuotoja, joita muilla valmistusmenetelmillä ei voida tehdä.

Alumiinilla on Polen mukaan paremmat ajo-ominaisuudet ja lisäksi sitä voidaan kierrättää. Pole on omien tietojensa mukaan ensimmäinen pyörätehdas maailmassa, joka massatuottaa koneistettuja runkoja. Noin 70 prosenttia Polen tuotteista menee tällä hetkellä vientiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .