Jyväskyläläisen Spinnovan Juha Salmela valittiin vuoden eurooppalaiseksi teknologiajohtajaksi

Jyväskyläisen kuituteknologiayhtiön Spinnovan teknologiajohtaja Juha Salmela on valittu vuoden 2018 parhaaksi teknologiajohtajaksi Euroopan-laajuisessa kilpailussa. Hän on Spinnovan toinen perustaja ja ympäristöystävällisen kuituinnovaation keksijä.

Vuoden teknologiajohtajaksi valitaan vuosittain merkittävä ja innostava johtaja, joka on edelläkävijä innovaatioiden edistäjänä. Tunnustuksen myöntävät suomalainen innovaatiokonsulttiyritys Spinverse ja Euroopan teollisen tutkimuksen järjestö EIRMA.

Vuoden teknologiajohtajat 2018 julkistettiin Euroopan unionin Industry Days -tapahtumassa Brysselissä keskiviikkona. Belgialainen Nicolas Cudré-Mauroux kemikaaliyhtiö Solvaylta voitti suurten yhtiöiden kategorian ja Salmela pienten ja keskisuurten yritysten sarjan.

Salmela keksi tekstiilikuidun tuottamisen mikrofibrilloidusta selluloosasta ilman haitallisia kemikaaleja vuonna 2009. Hän sai inspiraation hämähäkinseitin tutkimuksesta. Hän on kasvattanut asiantuntijatiiminsä kanssa innovaation laboratoriosta teollisen mittakaavan pilotiksi vain neljässä vuodessa, keksimänsä teknologiakonseptin mukaan.

– Sen lisäksi, että Juha on innovaatiomme keksijä ja aivot teknologiamme taustalla, hän on inspiroiva kollega ja välittävä tiiminvetäjä, joka haluaa muidenkin onnistuvan, Spinnovan toimitusjohtaja ja toinen perustaja Janne Poranen sanoo.

Ennen keksintönsä tekemistä ja Spinnovan perustamista fyysikoksi opiskellut Salmela oli VTT:n reologia ja prosessivirtaukset -tiimin vetäjä. Hän keskittyi siellä paperinvalmistuksessa käytettävien lietteiden virtausten ja reologian kokeilevaan tutkimukseen. Salmela myös johti useita teollisten prosessien kehitysprojekteja 18 VTT-vuotensa aikana.

Salmela on myös isä, ultralentäjä ja hiihdonopettaja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .