Jyväskyläläislähtöinen Billebeino tekee uuden aluevaltauksen – julkaisevat malliston ja jalkapallon yhdessä Umbron kanssa

Jyväskyläläistaustainen vaatemerkki Billebeino julkaisee yhdessä brittiläisen urheiluvaate- ja välineyhtiö Umbron kanssa malliston, joka tulee myyntiin torstaina.

Mallistoon kuuluu college-paita, pelipaita, tuulipuku sekä myöhemmin julkaistava jalkapallo. Aiemmin vain vaatteisiin erikoistuneelle Billebeinolle jalkapallo on täysin uusi tuote.

Uutta mallistoa on ollut nähtävissä jo Veikkausliigassa. Umbron yhteistyöseura FC Lahti pelasi uusissa pelipaidoissa Veikkausliiga-ottelun HIFK:ta vastaan kesäkuun lopulla.

Lisäksi Espoon Palloseuran T-06-joukkue pelaa parhaillaan Helsinki Cupissa Umbro X Billebeino-pelipaidoilla.

 

Billebeino-vaatemerkki on usein yhdistetty jääkiekkoilijoihin, joten yrityksen omistajat Juhani Putkonen ja Ville Leino ovat innoissaan päästessään syventämään lajikirjoa jalkapallon puolella.

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa viestintää aikanaan opiskellut Juhani Putkonen perusti Billebeino-vaatemerkin entisen jääkiekkoammattilaisen Ville Leinon kanssa vuonna 2014.

Nopeasti kasvaneen vaatemerkin taustalla olevan yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 2,3 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan tulos 576 000 euroa.

Umbro on Manchesterissä perustettu jalkapallobrändi, joka suunnittelee erilaisia urheiluvaatteita ja -varusteita. Ensimmäinen peliasu suunniteltiin Manchester Citylle vuonna 1934 ja sillä voitettiinkin FA Cupin finaali.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .