Jyväskylän Energia aloittaa yt-neuvottelut

Jyväskylän Energia aloittaa yt-neuvottelut energiantuotannossa, taloudessa ja konsernipalveluissa. Yhteistoimintamenettely koskee 134 henkilöä.

Jyväskylän Energia -yhtiöiden energiantuotannossa ja siihen liittyvissä tukipalveluissa alkavasta yhteistoimintamenettelystä tiedotettiin luottamusmiehille ja henkilöstölle torstaina (10.3.).

Yhteistoimintamenettelyyn päädyttiin tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Vallitsevan markkinatilanteen ja ilmastotrendien takia Keljonlahden ja Rauhalahden voimalaitosten yhtäaikainen käyttö tulee tänä vuonna jäämään aiempaa vähäisemmäksi. Keljonlahden voimalaitos tulee olemaan pois käytöstä huhtikuun puolivälistä syyskuun lopulle vuosihuollon ja piipun korjauksen takia. Jyväskylän Energia ennakoi myös, että Rauhalahden voimalaitos saatetaan syksyn vuosihuollon jälkeen käynnistää vasta tammikuussa 2017.

– Taustalla vaikuttavat myös sähkömarkkinoiden tilanne ja lämpimät talvet, jotka yhdessä ovat alentaneet sekä kysyntää että sähkön hintaa. Lomautukset ovat tässä tilanteessa sopivin keino reagoida väliaikaiseen tuotannonvaihteluun, toteaa kehitys- ja viestintäjohtaja Tiina Mikkola Jyväskylän Energia -yhtiöistä.

Voimalaitosten käyttökatkosten ajaksi henkilöstön määrää on tarkoitus sopeuttaa siten, että työnantaja tavoittelee 23.5.–31.12. toteutettavilla toimilla noin miljoonan euron säästöjä.

Työnantajan esityksenä neuvotteluissa on, että henkilöstötarpeen muutokseen vastataan lomauttamalla henkilöstöä. Lomautukset suunnitellaan siten, että käytössä olevan voimalaitoksen toiminta turvataan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .