Jyväskylän Energia sai merkittävän tilauksen Valmetilta

Jyväskylän Energia toimittaa jatkossa höyryn Valmetin paperiteknologiakeskuksen käyttöön 6 MW:n (megawatin) sähkökattilan avulla. Näin suuria höyrylaitoksia ei Suomessa tehdä vuodessa monta – etenkään sähkökattilaratkaisulla. Sähkökattilalla on erinomainen toimitusvarmuus ja kattilahyötysuhde.

Ekologisempi ja energiatehokkaampi ratkaisu korvaa Jyväskylän Rautpohjassa Valmetin nykyisen polttoöljyllä tuotetun höyryn vuoden vaihteeseen mennessä.

– Valmetille tuleva laitos on yksi suurimpia Suomessa tällä konseptilla. Sähkökattilalaitos parantaa energiatehokkuutta, kun päästään nykyisestä pitkästä höyrylinjasta eroon, jolloin energiaa ei kulu linjan lämpimänä pitämiseen. Myös raskaan polttoöljyn päästöt jäävät pois, Riku Martikainen Jyväskylän Energian Hohka-liiketoiminnasta kertoo.

Hohka hoitaa laitoksen investoinnin, operoinnin, huollon, ylläpidon ja valvonnan koko sopimusajan.

Jyväskylän Energialla on jo kokemusta vastaavasta ratkaisusta Keski-Suomen keskussairaalassa, jossa se on todettu teknistaloudellisesti hyväksi.

– Tuleva laitos on monin tavoin kestävämpi ratkaisu kuin vanha öljykattila ja tukee näin kestävän kehityksen mukaista toimintaamme, Valmetin paikallisjohtaja Timo Pirinen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .