Jyväskylän Kankaalle nousee kaksi uutta vuokrataloa

LähiTapiola rakennuttaa Jyväskylän Pergamenttitorille kaksi vuokrataloa. Kankaan vanhan paperitehtaan läheisyyteen nouseviin taloihin tulee yhteensä 139 vuokra-asuntoa.

8- ja 3-kerroksiset talot rakentaa Skanska. Rakennustyöt alkavat ensi keväänä ja kohteet valmistuvat syksyllä 2020.

Sijoitus on viime syksynä perustetun LähiTapiola Aluekiinteistöt-kiinteistörahaston ensimmäinen kohde Suomessa. Hankkeessa on mukana myös LähiTapiola Core Kiinteistöt Ky.

– Olemme Keski-Suomessa erittäin tyytyväisiä saadessamme uuden Aluekiinteistöt-rahaston ensimmäisen sijoituksen juuri Jyväskylään. Vuokra-asuntojen rakentaminen kehittyvälle Kankaan alueelle lisää osaltaan Jyväskylän vetovoimaa ja elinvoimaisuutta, uskoo LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen.

Asunnoista valtaosa on yksiöitä ja kaksioita, joiden rakennuttaja odottaa vastaavan hyvin keskustan tuntumassa sijaitsevan alueen vuokra-asuntokysyntään.

Kankaalle tavoitellaan noin 5 000 asukasta ja 2 100 työpaikkaa vuoteen 2040 mennessä. Alueen liikennesuunnittelussa on erityisesti huomioitu helppo jalankulku ja pyöräily.

Ensimmäiset asukkaat muuttivat Kankaalle viime vuoden tammikuussa.

Entisen paperitehtaan ympäristö on muuttumassa nopeasti, kun alueelle rakennetaan uusia asuntoja ja toimitiloja. Skanskan uusin alueelle valmistunut kohde on myös LähiTapiolan tilaama Paperitehtaankadun vuokratalo, joka otettiin asuinkäyttöön elokuussa.

Uudet vuokratalot rakennuttavat LähiTapiola Aluekiinteistöt ja LähiTapiola Core Kiinteistöt ovat LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon hallinnoimia kiinteistörahastoja, joiden sijoittajat ovat LähiTapiola-ryhmän yhtiöitä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .