Jyväskylän Klubi myy tilojaan ja siirtyy vuokralle

Jyväskylän Klubi aikoo myydä nykyiset tilansa Jyväskylän keskustassa ja järjestää toimintansa jatkossa vuokratiloissa. Klubilla on 92 prosentin osuus Osakeyhtiö Harjutalosta, joka omistaa 581 neliön kokonaisuuden hotelli Alexandran naapurissa Hannikaisenkatu 37:ssä.

Klubi on toiminut nykyisellä paikalla vuodesta 1990 lähtien. Puheenjohtaja Juhana Jacksénin mukaan kolmannen kerroksen kabinettitilat ovat alkuperäisessä kunnossa, ja ne tarvitsevat täydellisen saneerauksen. Toisen kerroksen juhlasali on remontoitu joitakin vuosia sitten.

– Meillä on yhdeksän kokousta vuodessa, joten olemme miettineet, kannattaako rahaa sitoa seiniin, kun juuri on saatu edelliset lainat maksettua, hän sanoo.

Jacksénin mukaan neuvottelut sekä nykyisten tilojen myynnistä että uusien tilojen vuokrauksesta ovat käynnissä. Ratkaisuja on hänen mukaansa tarkoitus tehdä toukokuun aikana.

Hän ei voi salassapitosopimuksen takia kommentoida, keiden kanssa neuvotteluja käydään.

Jyväskylän Klubi edustaa melko harvinaiseksi käynyttä vanhanajan herrainklubia. Sillä on runsaat 700 miesjäsentä.

Klubin toiminta keskittyy nykyisin kerran kuussa pidettäviin illallistilaisuuksiin, joihin kutsutaan esitelmöitsijöiksi valtakunnallisesti tai maakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä. Näin Klubi toimii paikkakunnalla merkittävänä keskustelufoorumina.

Jacksénin mukaan klubi-iltoihin osallistuu keskimäärin sata jäsentä.

Jyväskylän Klubi perustettiin vuonna 1912. Ensimmäisen oman huoneistonsa klubi hankki vuonna 1917 Harju- ja Torikatujen kulmauksesta. Vuonna 1961 vanhan klubirakennuksen tilalle rakennettiin arkkitehti Matti Hämäläisen suunnittelema klubirakennus. Siellä toiminta jatkui 39 vuotta ennen siirtymistä nykyisiin tiloihin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .