Jyväskylän Liikenne jatkaa paikallisliikenteen hoitajana

Jyväskylän Liikenne Oy hoitaa Jyväskylän kaupunkiseudun paikallisliikenteen liikennöintiä myös ensi heinäkuusta eteenpäin, sillä Koiviston Auto -konserni on ostanut optioineen noin 100 miljoonan euron arvoisen Jyväskylän paikallisliikenteen liikennöintisopimuksen.

Jyväskylän kaupunki kilpailutti paikallisliikenteen hoitamisen viime vuonna. Tuolloin Onnibus Oy voitti viidestä kohteesta neljä, ja vain yksi jäi Koiviston Auton omistamalle Jyväskylän Liikenne Oy:lle.

Onnibus Oy:n luopuminen Jyväskylän paikallisliikenteestä johtuu siitä, että yhtiö on tiettävästi myymässä kaukolinjatoimintansa kansainvälisen joukkoliikenneimperiumin rakentaneelle skottimiljonääri Sir Brian Souterille. Näin ollen yrityksen kaukolinjatoiminta ei siirry Koiviston Auto -konsernille.

Jyväskylän apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto sanoo kaupungin vielä selvittävän asiaa, mutta lähtökohtaisesti Koivisto ei näe sopimuskumppanin vaihtumista ongelmana.

–Olemme saavuttaneet joka tapauksessa sen, mitä olemme kilpailutuksella hakeneet, Koivisto sanoo.

–Meille on kuitenkin tärkeintä, että joukkoliikenne toimii 1.7. alkaen niillä ehdoilla ja sillä hinnalla, joita kilpailutuksessa on edellytetty.

Suomen kaupunkiseutujen joukkoliikenteet siirtyvät 1.7.2014 alkaen joukkoliikenneviranomaisten järjestämiksi. Joukkoliikenteen viranomaisina toimivat jatkossa kuntien seudulliset yhteenliittymät, alueelliset ely-keskukset tai yksittäiset kunnat.

Jyväskylän seudulla joukkoliikenteen viranomaistehtävää hoidetaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, Laukaan ja Muuramen kesken.

Asiasta kertoivat ensimmäisinä Keskisuomalainen-konserniin kuuluvat Helsingin Uutiset ja Vantaan Sanomat.

Oikaisu 5.3.2014 kello 14.06: Uutisen alkuperäisessä versiossa kerrottiin virheellisesti, että Koiviston Auto -konserni olisi ostanut koko Onnibus Oy:n osakekannan. Todellisuudessa Koiviston Auto osti vain Jyväskylän ja Tampereen paikallisliikennöintisopimukset.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .