Jyväskylän Nordic Business Forum jäi reilusti kävijätavoitteesta

Nordic Business Forumia on seurannut suorana videon välityksellä Jyväskylän Paviljongissa 362 lipun ostanutta. Kävijämäärä jäi reilusti odotetusta 600 osallistujasta. Myynistä vastaava Niko Niemelä sanoo kuitenkin olevansa tyytyväinen tilanteeseen.

– Tavoitteesta jäätiin, se on ihan fakta. Ensimmäistä kertaa kun tehdään, täytyy tavoiterima johonkin asettaa.

Niemelän mukaan tarkempien analyysien aika tulee myöhemmin, mutta yhtenä tekijänä hän näkee Helsingin vetovoiman Jyväskylään verrattuna.

Tapahtuma haluttaisiin järjestää Pavijongissa myös ensi vuonna.

– Suunnitelmia ensi vuodelle on jo. Mutta koska tapahtuman päivämäärää ei ole julkistettu, niin mitään ei ole vielä voitu lyödä lukkoon. Paviljongilla on muitakin isoja tapahtumia jo varattu ensi syksylle, mutta toivon mukaan pääsemme järjestämään.

Tapahtuma päättyy tänä iltana.

Päätapahtumaa huomattavasti halvemmat liput

Jyväskylässä on voitu seurata samaa ohjelmaa kuin livenä paikanpäällä Helsingissä ja myös lähettämään kysymyksiä päälavalle kysymys-seinäjärjestelmän kautta, mutta liput olivat täällä huomattavasti edullisemmat. Paikasta riippuen lipun hinta Paviljongissa oli 155 tai 175 euroa, Helsingissä lipun hinta lähti 890 eurosta. Ensimmäisen luokan lipusta Helsingissä sai pulittaa jopa 2990 euroa, mutta sillä lunastikin itselleen VIP-kohtelun, paikan kahdelta ensimmäiseltä riviltä, pääsyn ensimmäisen luokan oleskelutilaan, kysymys&vastaus -lounaan maailmankuulun johtajuuskouluttaja ja puhuja Simon Sinekin kanssa sekä kuvaussession Yhdysvaltain keskuspankin entisen pääjohtaja Ben Bernanken, Huffington Post -mediayhtiön johtaja Arianna Huffingtonin ja shakkilegenda Garry Kasparovin kanssa. Eri etuisuuksin lippuja oli tarjolla Helsinkiin myös hintaan 1290 euroa tai 1990 euroa. Tapahtuma on Helsingissä loppuunmyyty.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Jyväskylässä vuonna 2009. Sen perustivat Jyväskylän kauppakorkeakoulussa opiskelleet jyväskyläläinen Hans-Peter Siefen ja Jyri Lindén.