Jyväskylän Paviljonki kuhisee lauantaina kauppatieteilijöitä – Opiskelijajärjestö Pörssin 50 vuoden toiminta huipentuu vuosijuhlaan

Jyväskylän Paviljonki täyttyy tänään lauantaina nykyisistä ja entistä kauppatieteiden opiskelijoista. He kokoontuvat viettämään Pörssi ry:n viidettäkymmenettä vuosijuhlaa, jota on valmisteltu toista vuotta.

– Järjestelyt ovat olleet todella kova ponnistus, mutta tänä iltana saan suuren palkinnon, kun näen, että ihmiset viihtyvät, huokaa Pörssin hallituksen juhlavastaava Janina Järvi.

Paviljonkiin on tulossa noin 550 juhlijaa. Jyväskyläläisten opiskelijoiden kanssa iltaa viettää kutsuvieraita, yhteistyöyritysten edustajia ja opiskelijavieraita muista Suomen kylterikaupungeista. Arvokkaan juhlan jälkeen alkavat hulvattomat jatkot, joita vietetään pikkutunneille asti.

–Tänä vuonna vuosijuhla on selvästi suurempi kuin normaalisti. Paviljongin isot tilat mahdollistavat sen, että Pörssin noin 1 900 jäsenestä juhliin osallistuu ennätyksellisesti lähes 300 henkeä, kertoo Pörssi puheenjohtaja Johannes Teittinen.

 

Opiskelijajärjestön 50. toimintavuosi huipentuu tämäniltaisiin kekkereihin, mutta jäsenistölle on ollut tarjolla pitkin vuotta monenlaista tapahtumaa. Ne alkoivat virallisena 50-vuotissyntymäpäivänä 8. helmikuuta pidetyllä cocktail-tilaisuudella. Sitä on seurannut vuosijuhlien lipunmyyntitempauksia, silliaamiainen tamperelaisten kauppatieteiden opiskelijoiden kanssa, 50-vuotishistoriikin ja Pörssi halki ajan -näyttelyn teko sekä monia muita yhteisiä rientoja.

– Normaalistikin Pörssi järjestää vuoden mittaan noin sata tapahtumaa, ja niistä löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Yksi tärkeä osa yhdistyksen toimintaa on yritysyhteistyö, jonka kautta opiskelijat saavat tuntumaa tämän päivän työelämään.

– Yritysyhteistyön tärkein tehtävä on kaventaa kuilua työelämän ja opiskelijoiden välillä. Ideana on tuoda yrityksiä lähemmäs opiskelijoita ja toisinpäin, tiivistää hallituksen yrityssuhdevastaava Jussi Ala-Kortesmaa.

Pörssin seuraava iso asiatapahtuma ensi vuonna on Firmamessut tammikuussa. Siellä opiskelijoille esittäytyy parikymmentä yritystä, jotka etsivät uusia työntekijöitä Jyväskylästä ja muualta.

 

Pörssi on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoiden ainejärjestö, johon voivat kuulua jäseninä kaikki Jyväskylän yliopistossa kauppatieteiden kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittavat.

Kauppakorkeakoulun opiskelijoiden lisäksi myös it-tiedekunnassa tietojärjestelmätiedettä opiskelevat voivat liittyä Pörssin jäseneksi. Heillä onkin tänä vuonna superjuhlavuosi, sillä myös it-alan opiskelijoiden ainejärjestö Dumppi täyttää 50 vuotta ja juhlii sitä viikon päästä lauantaina Peurunka-areenalla Laukaassa.

Pörssin tärkein tehtävä on toimia jäsenten edunvalvojana ja kehittää koulutusta yhdessä kauppakorkeakoulun kanssa.

– Meillä on sujuva yhteistyö kauppakorkeakoulun henkilöstön kanssa ja opiskelijaedustajat ovat päässeet mukaan päätöksentekoon. Kauppakorkeakoulu on myös ollut merkittävästi mukana tukemassa Pörssin juhlavuotta, Johannes Teittinen kiittelee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .