Jyväskylän Rautpohjasta eivät työt lopu – Valmetilta jälleen kymmenien miljoonien paperikonetilaus

Valmetin komea tilausputki jatkuu, kun yhtiö ilmoitti maanantaina toimittavansa laajan paperikoneen lajinvaihtouusinnan ja siihen liittyvän automaatiopaketin Burgo Groupin Verzuolon tehtaalle Italiaan. Projektissa alun perin Valmetin vuonna 2001 toimittama paperikone PM 9 ja siihen liittyvät massanvalmistusjärjestelmät uusitaan tuottamaan kierrätettyjä ulkopakkauskartonkilaatuja. PM 9:llä valmistetaan tällä hetkellä hienopapereita.

Tilauksen arvoa ei julkisteta, mutta Valmetin mukaan tämän tyyppisen tilauksen kokonaisarvo on tyypillisesti noin 40–60 miljoonaa euroa. Paperikoneisiin liittyvät tilaukset tuovat töitä Valmetin Jyväskylän Rautpohjan tehtaalle niin suunnittelun kuin valmistuksenkin osalta.

Projekti on osa Burgo-konsernin suunnitelmia jatkaa keskittymistään ulkopakkauskartonkilaatuihin ja jatkaa hajauttamisstrategiaansa, joka ulottuu julkaisutoiminnasta pakkauksiin ja painopaperista aallotuskoneille sopiviin papereihin. Uusittu kone otetaan käyttöön vuoden 2019 loppuun mennessä.

– Valmet ja Burgo ovat tehneet jo pitkään menestyksekkäästi yhteistyötä Verzuolon tehtaalla. Kun kaikki prosessilaitteet, prosessiautomaatio ja tehdassuunnittelu tulee yhdeltä toimittajalta, nivoutuu projekti toimivaksi kokonaisuudeksi. Tämä takaa erittäin hyvän tiedonkulun, luotettavan projektiaikataulun, lyhyen asennusajan ja energiatehokkaan toiminnan, sanoo Valmetin Paperit-liiketoiminnan johtaja Jari Vähäpesola.

Burgo Group on yksi Euroopan johtavista graafisen ja erikoispaperin valmistajista. Vuonna 2017 Burgo Group tuotti 2 057 000 tonnia paperia ja konsernin liikevaihto oli yli kaksi miljardia euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .