Jyväskylän Seppälän K-Citymarketia uudistetaan miljoonilla euroilla – ostoskärryjä madalletaan, maito-osasto muuttuu ekologisemmaksi

Jyväskylän Seppälän K-Citymarketin ruokaosastolla on seisonut pari kuukautta ihan oikean kokoinen äänestyskoppi. Kopin seinällä oleva juliste kertoo ennakkoäänestyksestä, mutta kyse ei ole huhtikuussa järjestettävistä eduskuntavaaleista. Asiakkaat ovat äänestäneet kopissa, millaisia asioita he haluavat myymälään, sillä hypermarketiin tehdään viisi miljoonaa euroa maksava uudistus.

– Meillä on ollut kolme äänestystä, mutta niitä tulee lisää. Tähän mennessä on jo annettu tuhansia ääniä, elintarvikekauppias Vesa Nurminen kertoo.

Asiakkaat valitsivat muun muassa nykyistä matalammat ostoskärryt. Maito-osastoa koskeneessa äänestyksessä ovelliset hyllyt voittivat ovettomat prosentein 80–20. Lisäksi on kysytty kaupan valikoimista.

– Eettiset ja ekologiset arvot nousevat vahvimpana trendinä. Asiakkaat ovat myös perustelleet äänestysvalintojaan.

Kun Nurminen aloitti Seppälässä ruokakauppiaana vuonna 2007, ruokaosaston valikoimissa oli noin 15 000 erilaista tuotetta. Nykyisin määrä on yli 24 000, ja uudistus kasvattaa tuotemäärää muutamalla tuhannella tuotteella.

– Esimerkiksi gluteenittomuus ja erikoisruokavaliot näkyvät jatkossa valikoimissa nykyistä enemmän, Nurminen kertoo.

Valikoimia uudistetaan ja lisätään kulutustottumuksien muutosten vuoksi.

– On nousevia tuoreryhmiä ja on auringonlaskun tuoteryhmiä, hän huomauttaa.

Esimerkiksi lihatuotteissa broilerin myynnin kasvu on jatkunut Suomessa pitkään ja samaan aikaan maksan myynti on romahtanut.

Nurminen ei vielä kerro, mitä uutta tarjontaa tai palvelua kauppaan tulee.

– Jotakin uudenlaista on tulossa.

Myymälässä toimiva Elosen leipomo jatkaa uudistettuna. Leipomossa otetaan käyttöön muun muassa uusi kiviarinauuni.

Remontissa uusitaan koko Citymarket. Viiden miljoonan euron remontista kauppias maksaa kaksi ja Kesko kolme miljoonaa euroa. Uudistuksen hinnalla rakentaisi uuden supermarket-kokoluokan myymälän.

– Teemme kokonaisuudistuksen, joka ei kovin paljon näy ulospäin, kauppapaikkapäällikkö Martti Nenonen kertoo.

Lähikuukausina uusitaan 15 vuotta sitten valmistuneen kiinteistön talotekniikka.

– Ilmanvaihtokoneet vaihdetaan energiatehokkaammiksi. Kylmäkoneiden lauhdelämpö hyödynnetään entistä paremmin ja automatiikkaa uusitaan kokonaan. Kauppaan tulee ledivalaistus, jonka kirkkaus säädetään tarpeen mukaan. Näin saamme kattoikkunoista kaiken hyödyn irti, Nenonen luettelee.

Hän arvioi, että K-Citymarketin energiankulutus vähenee uudistusten jälkeen noin 30 prosenttia.

Suunnitteluvaiheessa selvitettiin myös aurinkopaneelien asentamista talon katolle, mutta katon teknisen rakenteen vuoksi niitä ei voi asentaa.

Ruokaosastolla uusitaan kaikki kalusteet, kylmäkoneet ja muut laitteet.

Citymarketin pihassa avataan lähiaikoina Mustankorkean biokaasun tankkausasema.

Nurminen toivoo toistakin uudistusta alueelle.

– Toivon, että Vasarakadulle saataisiin liittymämme kohdalle liikenneympyrä, jotta pihasta pystyisi paremmin kääntymään Vasarakadulle. Tästä on tullut paljon asiakaspalautetta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .