Jyväskylän ainut Posti säilymässä jättisaneerauksessa - suuri osa Postin omista myymälöistä aiotaan sulkea

Posti saneeraa rajusti reilun 20 myymälän verkostoaan tänä ja ensi vuonna. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n tietojen mukaan Suomeen on jäämässä vain kolme Postin omaa myymälää, joista yksi sijaitsee Jyväskylässä. Sen lisäksi toimipisteet jäävät Helsinkiin ja Rovaniemen Napapiirille.

Myymälöiden raju vähentäminen on esillä Postin yt-neuvotteluissa, jotka alkavat pääsiäisien jälkeen. Myymälöiden palveluita on määrä siirtää kumppaniyritysten hoidettavaksi.

Osa myymälöistä saatetaan myös yhdistää toiseen Postin myymälään ja joitakin myymälöitä saatetaan korvata itsepalvelupisteillä. Myymälöitä koskevat yt-neuvottelut uhkaavat 124 vakituisen henkilön työpaikkaa.

PAU tuomitsee jyrkästi Postin suunnitelmat oman myymäläverkon alasajosta.

– Postin myymäläverkoston osaavia ammattilaisia laitetaan työttömyyskortistoon ja asiakkaille kerrotaan, että palvelut paranevat. Automaatti- ja nettipalvelut, eivät koskaan korvaa ammattilaisen antamaa neuvontaa ja tukea, kun asiakkaalla on tarve löytää ratkaisu lähettämiselle, toteaa toimihenkilöiden valtakunnallinen pääluottamusmies Mirja Sandberg PAU:n tiedotteessa.

Posti remontoi viime kesänä ja syksynä Jyväskylän Vapaudenkadulla toimivan myymälänsä reilulla 100 000 eurolla. Uudistettu myymälä avattiin yleisölle viime lokakuussa.

Remontin suurin uudistus oli Suomen suurimman pakettiautomaatin käyttöönotto. Automaatissa on 387 lokeroa, joista asiakkaat voivat noutaa postipakettinsa haluamanaan aikana.

Uudistuneessa Vapaudenkadun Postissa on tilaa noin 500 neliömetriä. Automaatin lisäksi asiakkaita palvelee perinteinen myymälän puoli, josta voi muun muassa lähettää ja noutaa paketteja sekä ostaa kortteja, postimerkkejä ja pakkaustarvikkeita.

Yritysasiakkaille on postilokerot ja rullarata, johon voi jättää valmiiksi maksetut ja sopimusasiakkaiden lähetykset. Myymälä työllistää kuusi henkilöä.

Myymälöitä koskevien yt-neuvotteluiden lisäksi posti aloittaa myös toiset yt-neuvottelut, jotka koskevat Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotannon hallinnollisia tehtäviä ja esimiestehtäviä. Näissä neuvotteluissa vähennystarve on 120 henkilöä.

Posti pyrkii alentamaan kustannuksia vähintään noin 150–200 miljoonaa euroa seuraavien kolmen vuoden aikana. Yhtiö perustelee säästötarvetta sillä, että postimäärä on pienentynyt rajusti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .