Jyväskylän entinen Nokia-talo myytiin – Järveä täytettiin aikanaan rakennusta varten

Sama ostaja hankki kaupungista Technopoliksen kiinteistöt marraskuussa.

Ruotsalainen kiinteistösijoittaja Kielo on ostanut Jyväskylän Mattilanniemestä alun perin Nokian käyttöön rakennetun 17 000 neliön toimistotalon. Kiinteistön kauppahintaa ei julkistettu, mutta summa lienee 30–40 miljoonan euron haarukassa.

Myyjänä oli Aberdeen Standard Investment. Kiinteistön vuokralaisia ovat muun muassa ohjelmisto- ja palveluyhtiö Tieto, ohjelmistoyhtiö Digia, Airbus Defence and Space Oy ja Jyväskylän yliopisto. Kaikki rakennuksen tilat on vuokrattu.

Kielo on tullut ryminällä Jyväskylän kiinteistömarkkinoille, sillä se osti marraskuussa Technopolikselta yhdeksän toimistokiinteistöä Jyväskylästä, muun muassa Lutakosta kolme Innova-toimistaloa. Tuolloin ostettujen kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 49 000 neliömetriä. Kauppahinta oli 104,5 miljoonaa euroa.

Kielo AB:n omistavat pohjoismainen Brunswick Real Estate ja ryhmä kansainvälisiä sijoittajia.

Taloa varten täytettiin Jyväsjärveä

Mattilanniemi 6–8:n kiinteistö rakennettiin kolmessa vaiheessa vuosina 1998–2000. Jyväsjärveä täytettiin noin 1,6 hehtaarin alueelta rakennushankkeen takia.

Siellä toimi Nokia tuotekehitys- ja tutkimuskeskus, joka siirrettiin Jyväskylään Äänekoskelta.

Nokian ennakoitiin tähtäävän Jyväskylässä 2 000 työntekijän kokoluokkaan, mutta tavoitteesta jäätiin kauas. Yhtiö työllisti kaupungissa enimmillään noin 450 ihmistä.

Nokian lähtö Jyväskylästä ei ollut yllätys, mutta Nokian tiedote 11.2.2009 oli alueelle hurja isku. Yhtiö kertoi lopettavansa noin 320 henkilöä työllistäneen yksikön vuoden 2009 loppuun mennessä.

Kun vuonna 2009 Suomen talous romahti muutenkin, Nokia-talon käytiin pelättiin jäävän vähälle käytölle. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan talossa on ollut hyvin vuokralaisia.

Myöskään it-alan työpaikat eivät lopulta vähentyneet Jyväskylästä, vaan niitä on selvästi enemmän kuin Nokian aikoihin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .