Jyväskylän hotelleilla ja ravintoloilla huippuviikonloput

Jyväskyläläisillä hotelleilla ja ravintoloilla on takanaan kaksi peräkkäistä matkailun huippuviikonloppua, kun Kuninkuusravit ja Jyväskylän MM-ralli täyttivät kaupungin. Myös ensi viikonloppuna Laajavuoressa järjestettävä Jyväskylä Rock antaa aihetta odottaa normaalia vilkkaampaa viikonloppua.

- Molemmat viikonloput olivat hyviä, mutta ero on siinä, että rallikansa on kisan aikana ralleissa eikä täällä. Ravikansa taas käytti enemmän palveluja, kävi esimerkiksi syömässä, Scandicin hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää sanoo.

- Kumpanakin viikonloppuna oli täyttä. En voi kuvitella, mikä voisi korvata rallit, jos ne loppuvat täällä joskus, miettii Hotelli Yöpuun yrittäjä Katriina Pilppula.

Restelin hotelleissa, Cumuluksessa ja Laajavuoressa, on oltu erittäin tyytyväisiä kuluneeseen heinäkuuhun.

- Rallit menivät upeasti, aivan vanhaan malliin. Jos ajatellaan pelkkää viikonloppua, ravit ja rallit ovat samanlaisia tapahtumia. Mutta rallit kestävät kokonaisuutena kauemmin, joten lisäpäivät tuovat enemmän tuottoa, aluejohtaja Juha Tiainen kommentoi.

Rock-väki ei enää Rantasipi Laajavuoreen yöksi mahdu, koska muut asiakkaat ovat jo varanneet hotellin täyteen viikonlopuksi, mutta Jyväskylän Cumuluksen festarivieraille kauppaamaa majoituspakettia on Tiaisen mukaan myyty hyvin.

- Erilaiset tapahtumat tuovat piristystä kaupunkiin, ja on kaikille hyvä asia, että monenlaisille kohderyhmille järjestetään tapahtumia, Tiainen huomauttaa.

Osuuskauppa Keskimaan hotelleissa ja ravintoloissa on kirjattu huippumyyntejä. Keskimaan raviviikonloppuna avaamat yökerho Night, Coffee Bar ja Torero-ravintola vauhdittivat ralliviikonlopun ennätyshyväksi.

- Ralliviikonloppu oli meille kaikkien aikojen paras. Ainahan se on ollut menestys, mutta nyt ravintolapaikkamme tuplaantuivat, mikä lisäsi myyntiä, myhäilee Jyväshovin hotellinjohtaja Jouko Välisaari. Kesähotellit Amis ja Rentukka olivat niin ikään täynnä sekä ravien että rallien aikaan.

- Myös rokkiväkeä on tulossa sen verran, että se näkyy, vaikka ihan samanlaista ryntäystä ei odotetakaan, kesähotellilta kommentoidaan.

Hotelli Pension Kampus sekä kesähotellit Amis ja Rentukka olivat isompien hotellien tapaan täynnä molempina viikonloppuina, ja myös rock-viikonlopusta odotetaan normaalia vilkkaampaa.

- Amis on jo kiinni tältä kesältä, Pension Kampus ei vielä ole ihan täynnä, ja Rentukkaankin on hyvin varauksia, hallituksen puheenjohtaja Timo-Olli Kanninen luettelee.

Grilli 21 -pikaruokapaikkoja pitävän Mäkisten yrittäjäperheen Päivi Mäkinen arvioi, että myynti kasvoi kokonaisuudessaan erittäin hyvin mennyttä kuninkuusraviviikonloppua suuremmaksi.

- Perjantai oli yllättävänkin hiljainen, mutta lauantai varmaan 50 prosenttia normaaliviikonloppua parempi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .