Uudessa hostellissa huoneen koko on vain 5,6 neliötä – tältä siellä näyttää

Jyväskylässä pääsee pian yöpymään reilu viiden neliön hostellihuoneessa. Majoituspalvelu Forenom avaa keskustaan kauppakeskus Forumin viereen, Kauppakatu 20:een JC:n vaatemyymälän yläpuolelle 54 huoneen hostellin.

Forenomin toimitusjohtaja Johannes Kangas kertoo, että joulukuun alussa avautuvan hostellin tarjonnasta valtaosa, peräti 31 huonetta ovat 5,6-neliöisiä. Loput kohteista ovat isompia.

– Isoin huone on 18-neliöinen kolmen hengen huone, jossa on oma kylpyhuone, Kangas kertoo.

Yhteiset vessat ja peseytymistilat

Alunperin hostelli oli tarkoitus avata jo kesällä, mutta remontin aikataulu venyi puolella vuodella.

– Nyt huoneita kalustetaan ja viimeistellään, ja joulukuun ensimmäisinä päivinä hostelli otetaan käyttöön, hän sanoo.

Reilu viiden neliön huoneen varusteisiin kuuluvat säilytystilat matkatavaroille, työskentelytaso ja sänky. Yhden hengen huoneissa majoittuville on yhteiset vessat ja saunallinen peseytymistila sekä ruoanlaittomahdollisuus.

– Meillä on Pohjoismaissa yhteensä noin 1000 hostellihuonetta, joista perinteisin on kymmenen neliön huone. Nämä Jyväskylän keskustaan tulevat reilu viiden neliöt huoneet ovat tuunattuja versioita isommasta hostellihuoneesta, mutta palvelutaso pidetty kuitenkin samana.

"Pienet yöpymispaikat suosittuja maailmalla"

Kankaan mukaan pienet hostellihuoneet ovat niin nuorisolle kuin liikematkailijoille.

– Voisin itsekin yöpyä sellaisessa huoneessa, hän vakuuttaa.

Hostellin valttikortti on hänen mukaansa hyvä sijainti.

– Uskomme, että hostelli houkuttelee ihmisiä, jotka haluavat yöpaikan hyvältä paikalta järkevään hintaan. Tietenkin tämän kaltaisessa hostellissa on arvostettava myös yhteisöllisyyttä.

 Hänen mukaansa muutaman neliön yöpymispaikat ovat käytettyjä maailmalla, mutta Suomessa niistä ei vielä ole laajempaa kokemusta.

– Tämä on meille myös testi, miten pienet huoneet vastaan. Uskon, että vastaavan kokoisia huoneita on muuallakin Suomessa, vaikka niitä ei ole sen suuremmin mainostettu, Kangas sanoo.

Sata yksityisasuntoa

Jyväskylän keskustaan avattavan hostellin huoneet tulevat varattaviksi myöhemmin myös Airbnb-asunnonvälityspalveluun, jonka kanssa Forenom on aloittanut yhteistyön. Jatkossa Forenomin asuntotarjonta Pohjoismaissa on saatavilla myös Airbnb-palvelun kautta.

– Jyväskylässä meillä on uuden hostellin lisäksi vajaat sata yksityisasuntoa.

Suomessa Forenomin asunnot ovat aiemmin näkyneet muun muassa kotimaisissa Oikotien, Vuokraoven ja Jokakodin tarjonnassa. Käynnistyvän yhteistyön myötä Forenom nousee Airbnb:n suurimmaksi tarjoajaksi Suomessa sekä kaikissa Pohjoismaissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .