Jyväskylän keskustan Cumuluksesta tuli tänään Scandic Jyväskylä City

Jyväskylän keskustassa sijaitsevasta hotelli Cumuluksesta tuli tiistaina Scandic. Viralliselta nimeltään hotelli on nyt Scandic Jyväskylä City.

Nimenvaihdos liittyy yrityskauppaan, jossa Scandic osti Restelin koko hotelliliiketoiminnan viime joulukuussa ja nousi kaupan myötä Suomen suurimmaksi hotelliyritykseksi. Scandicista tuli myös Jyväskylässä suurin hotellipalvelujen tarjoaja. Sillä on nyt kaupungissa peräti kolme hotellia.

– Haasteellisinta koko muutosprosessissa on ollut sovitella koulutukset henkilökunnalle ja varmistaa, että samanaikaisesti kaikki työtehtävät ovat hyvin miehitettyjä, kertoo yli 200 huoneen Scandic Jyväskylä City -hotellin johtaja Katja Satosaari.

Seuraavaksi muuttuu Laajavuoren hotelli

Viikon kuluttua brändätään Scandiciksi myös Jyväskylän toinen Cumulus-hotelli, kylpylähotelli Cumulus Resort Laajavuori. Vapunpäivästä lähtien kylpylähotelli kantaa nimeä Scandic Laajavuori.

– Johtamani hotellin monimuotoisuus kylpylöineen ja osastojakoineen on tuonut muutosmatkaan omat haasteensa. Mallia kylpyläjohtamiselle ei tähän asti ole löytynyt Scandic-maailmasta. Liikevaihto pitää tässäkin tilanteessa saada ”kotiin” samalla kun pyrimme tekemään fiksuja ratkaisuja uudessa toimintakentässä, sanoo Laajavuoren hotellin johtaja Janne Pälvimäki.

– Omat odotukseni ovat korkealla, tämä on ehdottomasti hyvä muutos. Osalle henkilökunnasta on konsernikielen muuttuminen englanniksi tuonut tähän alkuun epävarmuutta, Pälvimäki kertoo.

Lähes 300 hotellia kuudessa maassa

Kaupassa Scandic osti 35 Cumulus-hotellia ja Hotelli Seurahuoneen Helsingissä sekä 7 hotellia, jotka toimivat Holiday Inn-, Crowne Plaza- ja Hotel Indigo -brändien alla.

Scandicilla on nyt 70 hotellia ja 13 000 hotellihuonetta 31 paikkakunnalla. Työntekijöitä on runsaat 2 300.

Kaikkiaan Scandic-hotelleja on 280 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa ja Puolassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .