Jyväskylän lentokentän matkustajamäärä kasvoi

Jyväskylän lentokentän matkustajamäärä kasvoi viime vuonna 6,1 prosenttia. Kasvua tuli sekä kotimaan että kansainvälisestä liikenteestä, vaikka kotimaassa vuoroja ei lisätty.

Matkustajia oli kaikkiaan 72 079, joista kotimaan liikenteessä 59 512 (kasvua 4,7 prosenttia) ja kansainvälisessä liikenteessä 12 567 (kasvua 12,7 prosenttia).

Jyväskylän lentokenttä oli viime vuonna matkustajamäärällä mitattuna Suomen kolmanneksitoista vilkkain lentokenttä. Se ohitti matkustajamäärissä Kokkola-Pietarsaaren ja Kemi-Tornion kentät.

Finavia palveli viime vuonna lentoasemillaan lähes 25 miljoonaa matkustajaa. Helsinki-Vantaalla rikottiin ensimmäistä kertaa 20 miljoonan matkustajan raja. Lapissa on ollut käynnissä jo kolmas supertalvi putkeen, ja matkustajamäärät kasvoivat lähes 9 prosenttia edellisvuodesta.

Finavian lentoasemien matkustajamäärät kasvoivat vuoteen 2017 verrattuna kaiken kaikkiaan 10,1 prosenttia. Kasvu heijastelee lentoliikenteen hyvää vuotta, Suomen vetovoimaisuutta ja Helsinki-Vantaan yhä tärkeämpää asemaa lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana Aasian ja Euroopan välissä.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle matkustajia tilastoitiin vuonna 2018 yhteensä 20 848 838. Suomen suurimman lentoaseman matkustajamäärä kasvoi 10,4 prosenttia.

Muut merkittävimmät matkustajamäärien kasvut nähtiin jälleen Finavian pohjoisen kentillä. Lapin lentoasemilla palveltiin viime vuonna lähes 1,5 miljoonaa matkustajaa, ja matkustajamäärät kasvoivat viime vuonna yhteensä 8,6 prosenttia. Joulukuussa Lapin lentoasemien kautta kulki yli 370 000 matkustajaa.

Rovaniemen lentoaseman matkustajamäärä kohosi 11,2 prosenttia ja Oulun 18,8 prosenttia verrattuna edellisvuoteen. Suuria kasvulukuja nähtiin myös Ivalon ja Kuusamon lentoasemilla. Ivalossa matkustajamäärä kasvoi 15,1 prosenttia ja Kuusamossa kasvua oli huimat 29,4 prosenttia.

Lisäksi Oulun lentoasemalla päästiin jo kolmatta kertaa yli miljoonan matkustajan rajan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .