Jyväskylän lentoliikenteessä kunnon kasvua viime vuonna

Jyväskylän lentoaseman matkustajamäärä kääntyi viime vuonna selvään kasvuun.

Matkustajia kirjattiin Tikkakoskella 55 706, mikä on kymmenen prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kotimaan matkustajien määrä kasvoi noin kuusi prosenttia 39 387:ään ja kansainvälisten matkustajien noin 22 prosenttia 16 319:ään. Luvut selviävät Finavian tilastoista.

Jyväskylän lentoaseman matkustajamäärä on laskenut vuodesta toiseen kuin lehmän häntä lukuun ottamatta vuotta 2011 ja nyt viime vuotta. Vuonna 2011 matkustajamäärä kasvoi 0,3 prosenttia edellisvuodesta.

Esimerkiksi vuonna 2000 Jyväskylän lentoasemalla kävi jopa 235 177 matkustajaa. 15 vuodessa määrä on pudonnut 76 prosenttia.

Koko Suomen lentoliikenne teki viime vuonna kaikkien aikojen ennätyksen kansainvälisen matkustuksen ansiosta. Finavian lentoasemilla kävi yhteensä 19 691 593 matkustajaa, mikä oli 3,6 prosenttia edellisvuotta enemmän. Myös kotimaan matkustajamäärissä oli nousua.

– Kotimaan lentoliikenteen alamäki päättyi viime vuonna. Monilla lentoreiteillä oli nähtävissä jo selvää kysynnän kasvua, joskin osa kohteista oli edelleen menettäjinä. Näyttää siltä, että kilpailu eri liikennemuotojen kesken kiristyy entisestään kuluvana vuonna. Lentäminen on luonnollisesti vahvimmillaan mitä pidemmistä etäisyyksistä puhutaan, sanoo lentoasemaverkostosta ja markkinoinnista vastaava johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .