Jyväskylän pörssiraketti Admicom teki taas komean tuloksen – tavoitteet ylittyivät reilusti

Jyväskyläläisen ohjelmistoyhtiö Admicom Oyj:n hurja kasvuvauhti jatkui vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Yhtiön liikevaihto kasvoi 40 prosenttia ja liikevoitto 61 prosenttia.

Admicom julkisti perjantaina ensimmäisenä pörssiyhtiönä tammi-kesäkuun tuloksen. Yhtiön liikevaihto nousi lähes 7,7 miljoonaan euroon ja liikevoitto 3,2 miljoonaan euroon. Liikevoittoa kertyi huimat 42 prosenttia liikevaihdosta. Nettotulos kasvoi 81 prosenttia, noin 2,6 miljoonaan euroon.

– Alkuvuonna olemme onnistuneet ylittämään tavoitellun operatiivisen yli 30 prosentin kasvutahdin, sillä liikevaihdon vertailukelpoinen kasvu ilman tasauslaskutusten vaikutusta oli 35 prosenttia, toimitusjohtaja Antti Seppä sanoo.

 

Admicom myy itse kehittämäänsä Adminet-toiminnanohjausjärjestelmää yrityksille, joiden toimialana on talotekniikka, rakentaminen tai teollisuus. Yhtiössä työskentelee jo 129 ihmistä, joista sata Jyväskylässä. Avoinna on seitsemän työtehtävää.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla vahvinta uusmyynti oli rakennusyrityksille, ja myös uusmyynnit teollisuudelle kasvoivat jaksolla noin 17 prosenttia.

Kansallisen tulorekisterin voimaantulo vuodenvaihteessa sai monet pk-yritykset miettimään talousprosessejaan, mikä näkyi lisääntyneenä kiinnostuksena etenkin Adminetin automatiikkaa kohtaan. Tämä huomattiin etenkin tilitoimistoiden kasvaneessa kiinnostuksessa.

Sepän mukaan yhtiö ei aio leikata kehityspanostuksia jatkossakaan, sillä yhtiön markkinaosuus on vasta noin 10–15 prosentin luokkaa, kun tavoitteena on selkeä ja kiistaton markkinajohtajuus.

– Rakennusalan mahdollinen hiljeneminen vaikuttaa kehityksen painopisteisiin siten, että Adminetistä saadaan kannattavuuden hallintaan entistä parempia työkaluja, hän arvioi.

Sepän mukaan pienillä ja keskisuurilla rakennuslliikkeillä on edelleen hyvin töitä. Ongelmana on enemmänkin työvoimapula kuin töiden väheneminen.

Sepän mielestä julkisuudessa rakennusalan tilanne on nähty liian synkkänä, kun uusien asuntojen aloitukset ovat vähentyneet. Esimerkiksi teollisuuden rakentaminen on edelleen vilkasta, ja peruskorjauksia tehdään paljon.

 

Admicom pitää tämän vuoden taloudellisen ohjeistuksen ennallaan, mikä tarkoittaa yli 30 prosentin liikevaihdon kasvua sekä 35–45 prosentin käyttökatetta.

Yhtiön osakekurssi on vajaassa 1,5 vuodessa 4,5-kertaistunut. Perjantaina aamupäivällä osake maksoi Helsingin pörssissä 44,20 euroa. Yhtiön markkina-arvo on jo 212 miljoonaa euroa.

Yleisöannissa helmikuussa 2018 osakkeen hinta oli 9,80 ja henkilöstöannissa 8,85 euroa. Admicom onkin ollut pörssin kovimpia nousijoita.

Yhtiöllä oli 30.6.2019 yhteensä 1 743 omistajaa. Suurin omistusosuus oli yhtiön perustajalla Matti Hällillä (38,1 prosenttia), toisena Nordeaan hallintarekisteröity omistus (12,4 %) ja kolmantena SEB:iin hallintarekisteröity omistus (3,85 %).

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .