Jyväskylän teurastamo siirtyy Saarioisilta Atrialle

Atria Oyj ja Saarioinen Oy ovat tehneet esisopimuksen, jonka mukaan Atria ostaa Saarioisten naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja leikkuuliiketoiminnot.

Kauppa koskee myös Saarioisten Jyväskylän teurastamoa, missä teurastetaan ja leikataan sikoja ja nautoja. Jyväskylän teurastamossa työskentelee noin 250 henkeä, jotka kaikki siirtyvät Atrian palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Kaupassa Atrialle siirtyvät Jyväskylän teurastamon koneet ja laitteet. Kaupan yhteydessä yhtiöt tekevät yhteistyösopimuksen koskien lihan toimituksia Atrialta Saarioisille. Lisäksi Atria saa broilerintuotannon koneet ja laitteet sekä Kangasalan Sahalahden kiinteistön. Jyväbroiler-tuotemerkki siirtyy myös Atrian omistukseen. Sahalahdessa työskentelee noin 150 henkeä, jotka myös siirtyvät Atrian palvelukseen.

Kaupalla lisää kustannustehokkuutta lihanhankinnassa sekä teurastus- ja leikkuutoiminnoissa. Yhteistyösopimuksella Saarioinen turvaa pitkäjänteisen ja kilpailukykyisen raaka-ainehuollon ja voi vapauttaa resursseja jalostepuolelle.

Atrian liikevaihdon ennakoidaan kasvavan noin 70 miljoonaa euroa vuodessa. Kaupan arvioidaan toteutuvan viimeistään vuoden 2014 alkupuolella.

Kaupan lopullinen toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .