Jyväskylän yliopiston professori Roope Uusitalo hakee Suomen Pankin johtokuntaan

Johtokunnan jäseneksi hakevat myös muun muassa Olli Rehn (kesk.) ja Suvi-Anne Siimes.

Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi hakevat muun muassa elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.), Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes ja valtiovarainministeriön ylijohtaja Pentti Pikkarainen. Avoimia virkoja on kaksi. Virkoja haki 19 henkilöä.

Suomen Pankin sisältä hakijoita on kaksi, toimistopäällikkö Kari Sipilä ja osastopäällikkö Tuomas Välimäki. Akateemisesta maailmasta hakijoina ovat professorit Roope Uusitalo Jyväskylän yliopistosta ja Mikko Puhakka Oulun yliopistosta.

Suomen Pankin nykyinen kolmijäseninen johtokunta vaihtuu kokonaan parin vuoden sisällä. Pääjohtaja Erkki Liikasen toinen virkakausi päättyy kesällä 2018, kun hän saavuttaa 68-vuoden eläkeiän. Seppo Honkapohja eläköityy puolestaan ensi vuoden lopussa, ja Pentti Hakkaraisen viisivuotiskausi päättyy tammikuun lopussa, kun kolmen kauden enimmäismäärä tulee täyteen.

Rehn on Liikasen tapaan entinen EU-komissaari.

Kahden johtokunnan jäsenen valinta merkitsee, että johtokunnan jäsenmäärää voidaan kasvattaa väliaikaisesti neljään. Nyt valittavien johtokunnan jäsenten kaudet kestävät viisi vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Päätöksiä Suomen Pankin johtokunnan jäsenistä ehkä jo tässä kuussa

He hakevat Suomen Pankin johtokuntaan – katso lista