Jyväskylässä jaettava miljoonapalkinto kiinnostaa kasvuyrityksiä

Kasvu Openin lupaama miljoonan euron kasvurahoituspalkinto kiinnostaa yrityksiä. Sparrausohjelman kasvupoluille valituista yrityksistä noin 70 prosenttia on ilmoittanut halunsa tavoitella Jyväskylässä ensi syksynä jaettavaa Sijoittajan suosikki -palkintoa.

– Määrä on enemmän kuin osasimme odottaa. Lisäksi kasvupolkujen hakuaika jatkuu 12. toukokuuta asti, joten miljoonapalkintoa tavoittelevia yrityksiä tulee oletettavasti vielä useita lisää, ennustaa Kasvu Openin varatoimitusjohtaja Jaana Seppälä.

Sijoittajan suosikki- palkintoa voivat tavoitella kaikki Kasvu Openin kasvupoluille valitut yritykset. Palkinnon saajalle ei ole rajattu toimialaa tai kasvuvaihetta.

– Olennaisina kriteereinä ovat yrityksen ja sen tiimin näytöt, osaaminen sekä yhdessä arvioitu halu ja kyky vauhdittaa kasvua. Pääpalkinnon myöntäminen edellyttää pääomasijoitus- ja kasvulainaehtojen täyttymistä.

Miljoonapalkinnon mahdollistavat Innovestor Ltd ja Nordea yhteistyössä Kasvu Openin kanssa. Vesa Riihimäki Nordealta ja Tommi Äijälä Innovestorilta arvioivat, että palkinto menee todennäköisesti toiminnassaan hieman pidemmällä olevalle yritykselle.

– Yrityksen pitää pystyä osoittamaan myös muutoin kuin tilauksilla myynnin kasvu sekä kuvaamaan markkinan koko ja kilpailu myös tulevaisuudessa, Riihimäki sanoo.

Sijoittajan suosikki -palkinnon saaja julkistetaan Kasvu Open Karnevaalissa 23.-24. lokakuuta Jyväskylässä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .