Jyväskylässä perustettu kryptovaluuttojen välittäjä Prasos sai Euroopassa harvinaisen toimiluvan

Jyväskylässä toimivalle kryptovaluuttojen välittäjälle Prasos Oy:lle on myönnetty maksulaitoksen toimilupa.

Finanssivalvonnan myöntämän toimiluvan ansiosta Prasoksesta tuli kolmas kryptovaluutta-alan yritys Euroopassa, jolla on maksulaitoksen toimilupa. Lupa mahdollistaa uusien maksupalvelujen tarjoamisen loppuasiakkaille yrityksen Coinmotion-alustassa ja maksupalvelujen tarjoamisen notifiointimenettelyllä muissa ETA -maissa.

– Toimiluvan hakuprosessi on kestänyt lähes 1,5 vuotta, jonka aikana alan lainsäädäntö myös EU-tasolla on selkeytynyt. Olemme kehittäneet liiketoimintaamme ja prosessejamme voimakkaasti. Olen todella onnellinen siitä, että olemme päässeet tähän pisteeseen ja saaneet toimiluvan, Prasoksen toimitusjohtaja Heidi Hurskainen sanoo.

Maksulaitoksena Prasos vahvistaa asemaansa yhtenä alansa merkittävimmistä toimijoista Euroopassa. Toimiluvan ansiosta se pystyy toteuttamaan ominaisuuksia, jotka laajentavat perinteisen valuutan käyttömahdollisuuksia Prasoksen pääpalvelussa Coinmotionissa. Toimilupa mahdollistaa myös paremman yhteistyövalmiuden perinteisten toimijoiden kuten pankkien suuntaan.

Prasos hakee Finanssivalvonnalta myös rekisteröitymistä virtuaalivaluutan tarjoajaksi 1.5.2019 voimaan astuneen lainsäädännön mukaisesti.

– Bitcoinin vuoden 2017 nousukauden aikana palveluidemme eurosiirtovolyymit kasvoivat merkittävästi ja pankit alkoivat kiinnittää huomiota yritykseemme. Menetimme useita pankkitilejä johtuen toimialan sääntelemättömyydestä, mikä hankaloitti merkittävästi liiketoiminnan edellytyksiä, Prasos Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henry Brade sanoo.

Prasos näkee kryptovaluuttojen tulevaisuuden erittäin positiivisena suhdannevaihteluista huolimatta.

– Markkina näyttää nyt elpymisen merkkejä ja myös perinteisten sijoittajien kiinnostus alaan on jälleen kasvussa, Hurskainen kertoo.

Prasos Oy:n liiketoiminta keskittyy kryptovaluuttojen vaihdantaan ja säilytykseen. Yritys on perustettu Jyväskylässä vuonna 2012 ja yhtiön liikevaihto oli viime tilikaudella 4,7 miljoonaa euroa. Prasoksella on yli 80 000 asiakasta.

Yhtiö työllistää 23 henkilöä, joista 10 päätoimipaikassa Jyväskylässä. Yhtiön kotipaikka on nykyisin Helsinki.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .