Jyväskylästä lähtevien lomalaisten oltava tarkkana matkatavaroiden kanssa – Ehdot muuttuvat, kun Small Planet korvaa konkurssiin menneen Primera Airin lennot

Matkavekan asiakkaita Jyväskylästäkin lennättänyt islantilaisomisteinen Primera Air kertoi maanantai-iltana hakeutuvansa konkurssiin. Toiminta keskeytyy tiistaista 2. lokakuuta lähtien.

Matkavekka tiedotti jo maanantai-iltana löytäneensä korvaavan lentoyhtiön lentämään syksyn matkat tiistaista alkaen. Lennot toteutuvat liettualaisen Small Planetin operoimina, mutta aikatauluihin voi tulla pieniä muutoksia, joista tiedotetaan matkustajille erikseen.

Kun lentoyhtiö vaihtui, muuttuivat myös lentojen ehdot. Primera Airin lennoilla käsimatkatavaraa sai olla kahdeksan kiloa ja ruumaan menevää, kirjattavaa matkatavaraa 23 kiloa, mutta Small Planetin lennoilla rajat ovat huomattavasti matalammat: matkustamoon saa ottaa matkustajaa kohden yhden käsimatkalaukun, jonka enimmäispaino on viisi kiloa ja ruumassa saa kuljettaa veloituksetta yhden laukun, jonka enimmäispaino on 15 kiloa.

Matkavekan kaupallinen johtaja Tiina Saari lupaa rajoihin alkuvaiheessa joustoa.

– Tällä hetkellä kohteessa olevat, jotka palaavat kotiin Small Planetin operoimalla koneella, eivät joudu maksamaan ylimääräistä paluulennon extrakiloista 23 kiloon asti. Heidän matkatavararajansa ovat siis samat kuin menolennollakin, Saari sanoo.

Small Planetin verkkosivujen mukaan ylimenevistä matkatavarakiloista perittävä maksu vaihtelee kohteen mukaan.

– Kohdehenkilökuntamme auttaa lähtöselvityksessä, Saari lupaa.

Tiistaina Primera Airilla on paluulento Portugalin Algarvesta Jyväskylään. Lennon aikataulun mukainen lähtöaika Faron kentältä oli kello 12.35 paikallista aikaa.

Asiakkaita on informoitu yksityiskohdista, jotka konkurssin vuoksi muuttuivat. Esimerkiksi etukäteen varattuja aterioita ei tarjoilla eikä verovapaita tax free -tuotetilauksia toimiteta.

– Tiedote konkurssista tuli maanantai-iltana kello 19, kertoo Saari.

Matkavekka on osa pohjoismaista Primera Travel Groupia. Small Planetin kanssa tehty sopimus kattaa kaikki Matkavekan syksyn matkat. Kevään 2019 matkoista tiedotetaan tuonnempana.

Seuraavat Small Planetin Jyväskylästä operoimat lennot ovat 3. lokakuuta Rodokselle, 12. lokakuuta Kreetalle, 20. lokakuuta Pafokselle ja 28. lokakuuta Costa del Solille. Matkavekka päivittää viimeisimmät tiedot Primera Airin konkurssin vaikutuksista osoitteeseen: https://www.matkavekka.fi/tarkeaa-tietoa-primera-airista/

Samalta sivulta voi myös tarkistaa, onko omasta lennosta jo lähetetty päivitetyt lentotiedot asiakkaille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .