Köyhät jakaantuvat kahteen kastiin, kumpaan Sinä kuulut?

Suomessa köyhäksi lukeutuvat ihmiset voidaan jakaa kahteen eri kastiin sen mukaan, kuinka pitkään vähäisillä tuloilla pitää tulla toimeen.

Asiasta kirjoittaa Taloussanomat verkkosivuillaan.

Tästä hyvä esimerkki ovat opiskelijat, joilla pienellä budjetilla eläminen loppuu aikanaan. Sen sijaan pitkäaikaistyötön tai pitkäaikaissairas saattaa joutua tulemaan toimeen pelkällä perusturvalla koko loppuelämänsä.

Taloussanomien haastattelemien asiantuntijoiden mukaan huonoimmin menee sairailla ja eläkeläisillä. Tähän ryhmään kuuluvat eivät voi tehdä asemalleen mitään.

Heikoimmassa asemassa ovat myös kaikki ne, jotka ovat joutuneet esimerkiksi työkyvyttömyys- tai sairauseläkkeelle tai vähimmäissairauspäivärahalle. Mielenterveysongelmaiset ja syntymästään saakka vammaiset ovat isoja ryhmiä.

Pulassa ovat myös pitkäaikaistyöttömät. Näillä henkilöillä työllistyminen ja paremman elintulon saaminen vaikeutuu entisestään työttömyyden pitkittyessä.

Taloussanomien mukaan työssäkäyvistä huonoin taloudellinen tilanne on yrittäjillä, joiden on vaikeaa saada erilaisia tukia yrittäjästatuksen takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Cibes Hissit ostaa muuramelaisen RH Tekniikka Oy:n – erikoistunut rakentamaan hissejä hissittömiin taloihin

Nokian renkaiden liikevoitto romahti reilusti tappiolliseksi – liikevaihtokin supistui yli kolmanneksella

Kuluttajille tarkoitetut kasvomaskit käyvät kaupaksi kuin vessapaperi keväällä – useissa Prismoissa ja Citymarketeissa tarjolla vain tyhjiä hyllyjä

Jyväskylä putosi Suomen Vuokranantajien kaupunkivertailussa – Kuopio houkuttaa asuntosijoittajia eniten

Mediat: Presidentti Trump haluaisi osan Tiktokin kauppahinnasta valtiolle vastineeksi kaupan hyväksymisestä

Hankasalmen K-Marketin uudeksi kauppiaaksi Suomen Elvis-fanien puheenjohtaja Marko Humia – haluaa kauppansa hyllyille lähituottajien tuotteita

Koronakriisi lisäsi selvästi lemmikkien määrää, ja se näkyy Musti Groupin hyvässä tuloksessa

Kymmeniä miljoonia maksanut koetehdas on odottanut käynnistystä jo puoli vuotta Äänekoskella – testiajot jäivät kesken koronan iskettyä

Suomen Vuokranantajat ennustaa vuokrien jatkavan hiipivää nousuaan – koronakriisin hidastamaa arvonnousua kurotaan nopeimmin kiinni kasvukeskuksissa

Uutissuomalainen: Vain kolme pankkia myöntää edelleen maksuttomia lyhennysvapaita henkilöasiakkailleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.