K-ryhmä kasvatti myyntiään Keski-Suomessa

K-ryhmä kasvatti Keski-Suomessa myyntiään viime vuonna 3,2 prosenttia. Myyntiä kertyi ilman arvonlisäveroa 361,9 miljoonaa euroa.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 257,8 miljoonaa euroa, ja siinä oli kasvua 2,2 prosenttia. Rakentamisen ja talotekniikan kauppaa tehtiin 104,1 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 5,6 prosenttia.

Keski-Suomessa saatiin viime vuonna päätökseen Siwojen muuttaminen kauppiasvetoisiksi K-Marketeiksi. Sekä K-Marketien että K-Supermarketien myynti kasvoi yli 11 prosenttia. Keski-Suomen Neste K -liikenneasemat uudistettiin – niiden myynti nousi 3,7 prosenttia.

K-Supermarketien myynninkasvua vauhdittivat erityisesti loppuvuodesta 2017 avatut Keuruun ja Laukaan myymälät.

Keskon investoinnit Keski-Suomessa painottuvat tänä ja ensi vuonna Jyväskylään.

Jyväskylän keskustaan rakennetaan parhaillaan uutta K-Supermarketia. Tämä sijoittuu Reimarin asuin-, liike- ja toimistotalon alakertaan Vapaudenkadun varteen. Myymälä avataan syksyllä 2020.

Pitkään valmisteltu Vaajakosken K-Supermarketin rakentaminen on aluejohtaja Jari Alasen mukaan tavoitteena aloittaa mahdollisimman pian. Rakentamisaikataulu riippuu samalle tontille suunnitellun asuinkerrostalohankkeen etenemisestä.

Alanen uskoo, että rakentaminen pääsee alkamaan tänä vuonna.

K-ryhmän suurin investointeihin kuuluu myös menossa oleva Seppälän K-Citymarketin uudistus Jyväskylässä. Kauppias ja Kesko käyttävät huhtikuussa valmistuvaan uudistukseen yhteensä viisi miljoonaa euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .