KL: Kysyntä nostaa putkiremonttien hintoja

Myös putkiasentajista alkaa olla pulaa.

Kauppalehden mukaan putkiremonttien hinnoissa on nostopaineita. Kova kysyntä tulee nostamaan putkiremonttien hintoja edelleen, myös putkiasentajista on pulaa.

Kauppalehden haastatteleman Isännöintiliiton asiantuntijan Pekka Harjunkosken mukaan hinnat nousevat, koska remonttien määrät kasvavat. Isännöitsijät odottavat hintojen nousevan 3–5 prosenttia vuodessa.

– Tänään korjataan keskimäärin 50 vuotta vanhoja taloja. Koska kerrostalojen rakentaminen oli erittäin vilkasta 1970- ja vielä 1980-luvulla, työtä riittää. Tulevan kymmenen vuoden aikana markkinoiden toimivuuteen kohdistuu paineita, Harjunkoski sanoo Kauppalehdelle.

Kauppalehden mukaan perinteisen putkiremontin mediaanihinta vastikeneliöltä oli viime vuonna 830 euroa pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2012 vastaava lukema oli 650 euroa.

Kova kysyntä synnyttää pulan putkiasentajista.

– Kun rakentaminen ja korjaaminen keskittyvät tusinaan kasvukeskukseen, tilapäistä kapasiteettipulaa syntyy. Tällä hetkellä ei ole vielä huutavaa putkiasentajapulaa, mutta asetelmat voivat muuttua, Kauppalehden haastattelema alan työnantajajärjestö LVI-Tekniset Urakoitsijat ry:n toimitusjohtaja Jari Syrjälä sanoo.

Tilastokeskuksen keräämien tietojen mukaan viime vuonna asunnon omistajat ja asunto-osakeyhtiöt korjasivat asuntoja 6,3 miljardilla eurolla. Korjauskustannukset nousivat 9 prosenttia vuodesta 2014.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.