Kankaalle rakennettavaan toimistotaloon tiloja jopa 350 työntekijälle

Jyväskylän Kankaan alueelle rakennetaan iso, noin 7 000 neliön toimistorakennus. Vanhan paperitehtaan pohjoispuolelle sijoittuvasta kiinteistöstä tulee arviolta noin 350 ihmisen työpaikka.

Jykia Oy (aiemmin Jykes Kiinteistöt) ja YIT Rakennus Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen toimistorakennuksesta, joka tehdään kiinni vanhaan paperitehtaaseen.

Jykia vastaa hankkeessa toimitilojen vuokrauksesta, myynnistä, markkinoinnista ja konseptikehityksestä. YIT Rakennuksen vastuulla on kohteen rakennuttaminen ja rakentaminen.

Uusi toimistorakennus tuo kaivattua vauhtia alueen työpaikkarakentamiseen. Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke. Entisen paperitehtaan alueelle rakennetaan kaupunginosa, jossa asutaan ja työskennellään: vuonna 2040 Kankaalla kaavaillaan asuvan yli 5 000 ja työskentelevän noin 2 100 ihmistä.

– Kankaan asuntorakentaminen on lähtenyt odotuksia reippaammin käyntiin ja nyt on hyvä hetki vauhdittaa myös työpaikkarakentamista, Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen sanoo.

YIT:n aluejohtajan Mikko Rädyn mukaan uuden toimistotalon rakentaminen alkaa parhaassa tapauksessa ensi keväänä. Jos töihin päästään tuolloin, talo saadaan käyttöön loppuvuodesta 2019.

Neuvottelut vuokralaisista käynnissä

Kankaan Arkiksi nimettyyn toimistorakennukseen etsitään parhaillaan ankkuriyritystä.

– Käymme parhaillaan neuvotteluita mahdollisten ankkuriyritysten kanssa. Palvelukonsepti ja kiinteistön brändi luodaan ankkuriyrityksen ympärille, Takanen kertoo.

Hänen mukaansa rakennukseen tulee kattava palveluvalikoima yrityksien ja alueen asukkaiden tarpeisiin.

– Muun muassa työntekijöitä ja kaupunkilaisia palveleva ravintola tulee sijoittumaan rakennuksen sisääntuloaulaan.

Neuvotteluja käydään myös kiinteistösijoittajien kanssa, sillä uusi toimistotalo on tarkoitus myydä.

Jykian ja YIT:n toimistotalohanke ei ole ainoa Kankaan alueella.

Jo kesällä kerrottiin, että energianmittaukseen ja älykkään verkon ratkaisuihin erikoistuneelle Landis+Gyr Oy:lle rakennetaan lähes 6 000 neliön toimitilat Kankaan alueelle. Ne sijoittuvat Business Garden -toimistotaloon, jonka rakennusliike Peab tekee. Rakentamisen odotetaan pääsevän käyntiin ensi vuoden alkupuolella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .