Kannonkoskelainen yrittäjäpariskunta voitti teollisuuden suuren ideakilpailun – ehkä jo ensi talvena myyntiin tulevasta sähköisestä lumiskootterista eLylystä ennustetaan hittituotetta

Uutinen talvisesta huippuideasta helteiden keskelle: kannonkoskelainen yrittäjäpariskunta Pasi ja Minna Kauppinen voitti kehittämällään sähköisellä lumiskootterilla eLylyllä Suomen teollisuuden suuren ideakilpailun MPIDEAn.

Lumiskootterista tavoitellaan ekologista vaihtoehtoa moottorikelkalle.

Tuomariston keskeisiä perusteita eLylyn voitolle ovat lumiskootterin työllistämispotentiaali suorina työpaikkoina skootterin teollisessa tuotannossa ja sen tarjoama uusi vetovoima ekologiselle talvimatkailulle Suomessa.

– Ilmastonäkökulma oli harkinnassamme vahvasti mukana, kertoi MPIDEA-tuomaristoon kuuluva Danske Bankin Suomen maajohtaja Leena Vainiomäki.

Pasi ja Minna Kauppisen perheyritys pyörittää Kannonkoskella Lakomäen Metsäkartanoa, joka tarjoaa matkailu-, kokous- ja juhlapalveluja.

Kauppisten pitkä kokemus talvimatkailusta ja lumisafareista oli pohja, josta kumpusi ensin idea, sitten huolella kehitelty innovaatio ja prototyyppi. Tuomaristo pitää eLylyä potentiaalisena hittituotteena.

Maailmanlaajuiseen kysyntään viittasi vitsaillen myös 30 vuotta lumisafareita järjestänyt Pasi Kauppinen finaalin ratkettua.

– Kuulin eilen radiosta, että Australiassa sataa lunta ja sanoin, tästä minä pidän, nauratti Kauppinen yleisöä.

 

Kaupasta eLylyä vielä saa ostettua, mutta lumiskootterin tuotanto on Pasi Kauppisen mukaan tarkoitus käynnistää ensi talvena. Yritys ei aio valmistaa lumiskootteria itse, vaan se neuvottelee valmistuksesta alihankkijoiden ja yhteistyökumppanien kanssa.

– Tavoitteena on, että jonkinlainen määrä valmistuu jo ensi talveksi.

Kauppisen mukaan tuotteen hinnasta on vielä liian aikaista puhua.

Hän uskoo, että lumiskootterilla riittää kysyntää sekä kuluttaja- että yritysmarkkinassa.

– Jos tällainen laite olisi ollut saatavana markkinoilta, olisin matkailualan yrittäjänä ollut hyvin kiinnostunut, mikäli joku olisi tullut kauppaamaan tällaista laitetta. Olen hakenut ekologista vaihtoehtoa safarille.

Tärkeää nostetta eLylylle luo suunnittelija Harri Koskisen panos. eLyly on jo täysin toimiva ja testattu prototyyppi, jonka tuotantoon tuleva design on Koskisen käsialaa.

Kauppisten Forest Manor Oy saa MPIDEA-kisan voiton ansiosta kehitystyössä tuekseen suuren konsulttitalon McKinseyn & Companyn. Konsultitaloa tarjoaa viisi kuukautta kestävän Growth Accelarator -kasvukiihdyttämön.

– Kasvukiihdyttämöstä saa monenlaista apua ja neuvoa. Ei tarvitse hakata niin paljon omaa seinään, kun saadaan hyviä neuvoja tuotantopuolesta, Pasi Kauppinen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .